2010. október 22., péntek

Kifőztük Karácsony adománygyűjtési akció!Indul a Kifőztük Karácsony adománygyűjtő akció! 

A nyár folyamán a főzés alapanyagai, a zöldségek, gyümölcsök nagy része nem érett be, vagy csak sokkal kevesebb a megszokottnál. Mert ez az év, ez a nyár, nem a szokásos volt.

Jött az árvíz, jöttek a hatalmas viharok, a soha nem látott mennyiségű esők, a jég, majd nemrég a vörösiszap katasztrófa. Olyan természeti katasztrófák sújtották az országot, amivel az egyes területen élők közül mindenki nehezen birkózott meg, még azok is, akiknek nincsenek megélhetési problémái. Családok vesztették el az otthonukat, a megélhetést jelentő földet, az állatokat, mindent. Ezek az emberek  megtapasztalták, hogy milyen átmeneti otthonokban élni, iskolákban, tornatermekben tölteni az éjszakát, a napokat. Megélni, hogy nincs ennivaló, megélni, hogy egyáltalán nem biztos, másnap lesz valamilyen étel, amit a család elé tehetnek.

El tudja Ön képzelni, hogy ennyire megváltozik az élete? Hogy olyan szegénységben él, hogy szó szerint éhezik? El tudja Ön képzelni, hogy a gyerekei csak az óvodában, iskolában esznek meleg ételt? Ehhez nem kell árvíz, nem kell természeti katasztrófa. Magyarországon több tízezer gyerek él a szüleivel, családjával olyan szegénységben, hogy mindezt árvíz, eső, és jég nélkül is átéli, átélte. Átéli, a szó szerinti éhezést.
Megdöbbentő, de így van, ma Magyarországon nagyon sok gyerek és családjuk él nyomorban.


Hogyan készültünk?

Első lépésként megnyertünk az ügynek további 100 ismert és népszerű bloggert, akik ötleteikkel és tehetségükkel hozzájárultak kezdeményezésünkhöz. Az akcióban így résztvevő összesen 115 blogger közreműködésével készítettünk egy karácsonyi – pdf formátumban megjelenő – kiadványt, melyben karácsonyi ételek, italok, karácsonyi gasztro- és kézműves ajándékötletek kaptak helyet. Megkerestük a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet, hogy segítségükkel az összegyűjtött adományokat rászoruló gyerekek és családjuk számára eljuttassuk.

Hogyan segíthet?

Nincs minimum, nem számít, hogy Ön esetleg csak kisebb összeggel tud hozzájárulni, mert a Magyar Élelmiszerbank a befolyó összegek minden forintjából élelmiszereket juttat el a rászoruló gyermekes családoknak, de természetesen több pénzből több gyermeknek lehet szebb karácsonya. Ön eljuttatja adományát az Élelmiszerbank számlájára amiből a rászoruló gyerekek, családok tartós élelmiszerekből összeállított csomagot kapnak majd.
Az adományozással és a receptkönyv letöltésével nem ér véget az akció. A Magyar Élelmiszerbank beszámol az adományok célba juttatásáról, képeket is láthatunk majd azokról,  akiknek Ön is segített szebbé tenni az ünnepeket.

Fantasztikus érzés kapni, de adni még annál is sokkal jobb.

Segítsen, hogy segíthessünk!

Köszönjük!

További infórmációk az akció oldalán ITT olvasható.  


A Kifőztük Karácsony kezdeményezésben résztvevő bloggerek betűrendben felsorolva:


http://miteszunkma.blogspot.com

16 megjegyzés:

Icus írta...

Csodálatos kezdeményezés, csak gratulálni tudok Minden Résztvevőnek.
Szólok minden ismerősnek, barátnak,hogy vegyenek részt ebben a nemes összefogásban. Ha mindenki csak egy kicsit is ad, sok rászorulón lehetne segíteni.

Csibe írta...

Olyan nagyon jó! Ez az egész! Köszönöm!

Thrini írta...

Jujj, de izgulok!!! Ilyen lesz a "fedőlap"??? Bizsereg a gyomrom, ahogy megláttam a képet, azonnal karácsonyi hangulatom lett!!!

Zsuzsanna írta...

Már utaltam és a facebookon is reklámoztam :) Hajrá!!

szepyke írta...

Icus, köszönjük! És igen, csak egy picit. Sok piciből, sok lehet!

Csibe, én is! :))

Thrini, láttad már az egészet? Átlapoztad?

Zsuzsanna, köszönjük!!!!

GasztroRéka írta...

hurrá! nagy taps Szepynek!

Kovács Micike írta...

Én is kiraktam a blogomba :)
Szuper kezdeményezés, gratulálok, Szepy!!!

Kovács Micike írta...

Én is kiraktam a blogomba :)
Szuper kezdeményezés, gratulálok, Szepy!!!

Kovács Micike írta...

Én is kiraktam a blogomba :)
Szuper kezdeményezés, gratulálok, Szepy!!!

Reni írta...

Sajnálom, hogy én kimaradtam a kezdeményezésből, de mindezek mellett gratulálok nektek! Remélem sok jótékony olvasó akad! Gratulálok! :)

szepyke írta...

GasztroRéka, mindenkinek, aki részt vesz benne jár a taps. Neked is!

Kovács Micike, nagyon köszönjük!!!

Reni, többször kerestünk, több e-mailt is írtunk. Szerintem ebben az időszakban Te elfoglalt voltál, mert nem értünk el. Nikit igen, de aztán Ő sem tudott semmit küldeni. De majd legközelebb mindenképpen számítunk rátok, illetve ha most a hírét viszitek a dolognak, azt is megköszönjük!!!! És köszönjük!

Reni írta...

Hoppá basszus, nem is láttam az e-maileket, pedig annyira nem voltam elfoglalt, hogy egy ilyenhez ne tudjak hozzájárulni, pláne, hogy a blogomat is frissítem állandóan :O
Meg is nézem gyorsan a spam-ek között!

Írok majd egy bejegyzést a kezdeményezésről mindenképp!

szepyke írta...

Reni, Orsi (Kiskanál), Yasmine, és Kiskukta írogatott még májusban, júniusban! Azt most nem tudnám megmondani, hogy milyen címre, mert már nincs meg a táblázat, de az biztos, hogy többször is írtak, ha minden igaz, még talán augusztusban, amikor zártuk a dolgot és megint átnéztük, hogy ki maradt ki, aki nem válaszolt, vagy nem ért rá. Akkor még egy csomó e-mail kiment ezzel kapcsolatban.

Reni írta...

Egy júniusit megtaláltam a spam-ek között :/ Na mindegy, jövőre majd jobban figyelek! :)

szepyke írta...

Lehet, hogy sok levelet küldtek ki egyszerre és azért ment spam-be, de többet is írtak, az biztos. Mindegy, jövőre majd jobban kiabálunk, mert Yasmine és én is írtunk róla két-két bejegyzést, hogy halló, halló figyelem....

http://szepsegtar.blogspot.com/2010/06/gasztrobloggerek-figyelem.html

http://szepsegtar.blogspot.com/2010/06/szolgalati-kozlemeny-gasztrobloggerek.html

Reni írta...

Na mondjuk az tény, hogy nem nagyon olvasgattam a nyári időszakban blogokat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...