2010. október 31., vasárnap

Csőben sült borsós csirke


Halálian egyszerű, halálian gyors, és nagyon finom!

Csőben sült borsós csirke

Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 10 dkg liszt 
  • 25 dkg zöldborsó (lehet mirelit és konzerv is)
  • 1 csirkemell kockákra vágva
  • 25-30 dkg trappista sajt
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 50 dkg tészta (mindegy milyen)
A tésztát sós vízben kifőzzük, közben elkészítjük a hozzá keverendőket.
A vajat melegítjük, hozzáadjuk a lisztet, halvány színűre pirítjuk, majd apránként felöntjük a tejjel. (Ez a besamel mártás egyébként.) Csomómentesre keverjük.
Az 1-2 evőkanál olajon kicsit átpirítjuk a kockára vágott csirkemellet, majd belekeverjük a mártásba, ehhez jöhet a borsó is. Sózzuk.
A kifőtt, leszűrt tésztához keverjük a mártást a már hozzá kevert csirkével, borsóval, majd megszórjuk a lereszelt sajt felével.

Kivajazott jénaiba, vagy más, sütőbe tehető tálba öntjük, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot és 180 fokon nagyjából 35-45 percet sütjük.



Ez is amolyan hűtőtakarítás eredménye... A legjobb ételek így születnek!



2010. október 28., csütörtök

Kifőztük Karácsony elértük a 600.000,- Ft felajánlott összeget



A Kifőztük Karácsony adománygyűjtó akcióban elértük a

 600.000, - Ft-ot!!!

Köszönjük az eddigi adományokat!

Köszönjük, ha hírét viszi az akciónak, melyben 115 blogger közreműködésével  egy elektronikusan letölthető, pdf formátumban megjelenő – kiadványt tölthet le mindenki, aki az adománygyűjtéshez hozzájárul. A kiadványban karácsonyi ételek, italok, karácsonyi gasztro- és kézműves ajándékötletek kaptak helyet. 

Várjuk a további adományokat,  mert a Magyar Élelmiszerbank a befolyó összegek minden forintjából élelmiszereket juttat el a rászoruló gyermekes családoknak, de természetesen több pénzből több gyermeknek lehet szebb karácsonya!

Ez az összefogás példaértékű! 115 blogger összefogása a Magyarországon élő éhező gyermekekért! 

Segítsen, hogy segíthessünk!!! http://karacsony.kifoztuk.hu

Köszönjük! 




Az egyik nagy kedvencem...



A kedvenc lemezem volt, egészen addig, míg valakinek kölcsön nem adtam, és el nem olvadt a csomagtartójában...

Utána is a kedvencem maradt, de már lejátszhatatlan volt...

Ha olvasol, tudd, hogy már megvan mp3-ban, tehát, túlélem a hiányát...

Mazsolás rizzsel töltött csirkecomb




Ez az étel gyorsan előkészíthető, akár egy nappal korábban is. Tálalás előtt egy-másfél órával a sütőbe tesszük, így megkönnyíti a vendégvárást, az ünnepi ebéd vagy vacsora lebonyolítását.

Megtalálható a Kifőztük 8. számában is! Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, az eddig megjelent többi számmal együtt!

Hozzávalók két személyre
  • 2 nagyobb csirkecomb (pecsenyecomb)
  • 20 dkg rizs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál szárított gyömbér
  • 1/2 teáskanál currypor
  • 1-2 evőkanál mazsola
  • bors
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál olaj

A rizst megmossuk és 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi a térfogatának kétszerese. A rizshez adjuk a curryport, a szárított gyömbért, a fokhagymát aprítva, a mazsolát és sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhára főzzük.
A csirkecombokat megmossuk, a bőrt óvatosan elválasztjuk a hústól, de csak annyira, hogy a tölteléket megtartsa majd. A combokat besózzuk. (A bőre alatt és a bőrét is.) 

Ha a rizs megfőtt, félretesszük, hogy kicsit kihűljön. Megfelezzük, majd az egyik adaghoz hozzákeverjük a tojást, és ezt a csirkecombok bőre alá töltjük. Tepsibe tesszük a combokat, meglocsoljuk egy-két evőkanál vízzel, egy-két evőkanál olajjal, és befedve a hideg sütőbe tesszük. A sütőt 180 fokra kapcsoljuk, és a combokat kezdetben lefedve, ha megsült a fedőt eltávolítva, 1-1,5 óra alatt megsütjük. Tálaláskor a félretett rizzsel kínáljuk, amit pár perc alatt átmelegítünk. Megszórhatjuk apróra vágott chilivel és aprított petrezselyemzölddel is.

mazsola helyett kitűnő cukrozott narancshéjjal is, esetleg szőlőszemekkel. Egész csirkét is megtölthetünk ezzel a töltelékkel, ebben az esetben a sütési idő a csirke nagyságától függ.

2010. október 27., szerda

Kifőztük Karácsony adománygyűjtési akció!


Már több, mint 


500.000,- Ft!!!!

Ha nem tudod mi is ez, ITT olvashatsz róla!

Halloweenra - Boszorkány ujjak... Még mindig véresen!


Tavaly már mutattam, most csak ismétlem önmagam... Ez a recept is megtalálható a Kifőztük 8-as számában... és ITT a blogon is...

Rettenetes és borzasztó, illetve finom, illatos, és még olyan igazi kekszes sütemény...

Nagyon könnyen elkészíthető, tessék a hétvégén megsütni, és riogatni vele a járókelőket...

Tehát, recept ITT!



2010. október 26., kedd

Hátborzongató, rettenetes, jááááááááj, de félelmetes!


Egycsipet oldaláról van ez a roppant félelmetes kép...

Egy töklámpás, aminek elkészítését csipet már tavaly bemutatta...

Én azóta sem mertem megnyitni ezt a bejegyzését. Ezt a képet is úgy mertem leszedni tőle, hogy közben hárman fogták a kezem és nyugtatgattak, hogy ne féljek, nem esz meg...

Hátborzongató dolgok jönnek..., de csipetnél már most is lehet vacogni a félelemtől.

Ha kedvet kaptál, hogy elkészítsd, kattints IDE, itt részletesen megmutatja neked, hogy hogy is készül a töklámpás.

Ha félős vagy, kérj meg valakit, hogy fogja meg a Te kezedet is...

Céklaleves





Ennek a levesnek gyönyörű színe van, ráadásul maga a zöldség is nagyon egészséges! Nem is hinnénk, milyen szerencsénk van, hogy a céklához szinte egész évben hozzájuthatunk. Készítsék el, kóstolják meg, mert ez a leves igazán rabul ejti az embert. 

Ez a leves is a Kifőztük 8-as számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, ahonnan egy klikkeléssel máris az Kifőztük Karácsony adománygyűjtési oldalára lehet menni nézelődni, adományozni. Köszönjük!

Céklaleves

Hozzávalók
  • 50 dkg sült cékla (tisztítva mérve)
  • 1,5 l zöldség alaplé vagy 3 zöldségleves kocka + 1,5 l víz
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • 1-2 evőkanál olaj

a levesbetéthez:
  • kifli- vagy bagettszeletek
  • bármilyen reszelt sajt
  • fokhagymás olaj vagy 
  • 1 gerezd fokhagyma




A céklát először megsütjük, így teljesen más íze lesz, mintha rögtön nyersen készítenénk belőle a levest. Ehhez a céklákat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Lehetőleg teflon edénybe tesszük, és forró sütőben minimum egy órát sütjük. Ha készen van, megvárjuk, amíg kihűl; hidegen szinte elválik a héja, így könnyebb megtisztítani. A meghámozott céklát megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a feldarabolt céklát, majd a zöldséglevest vagy az alaplevet. Húslevesből is készíthető.

A levest forralva főzzük minimum egy órát, hogy az ízek jól összefőjenek és a cékla teljesen megpuhuljon. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet, de ne hígítsuk fel a levest. Amikor megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Ha kell, sózzuk és borsozzuk.

A kifliszeleteket kevés olajon megpirítjuk, a sajtot ráreszeljük, meglocsoljuk a fokhagymás olajjal, de ha ez nem áll a rendelkezésünkre, sütés előtt dörzsöljük be a kenyér- vagy kifliszeleteket fokhagymával. Tálaláskor a levest a sajtos kifliszeletekkel fogyasztjuk.

Ez a leves tejszínesen is elkészíthető, 1-2 dl tejszín hozzáadásával. Ha így készítjük, tálaláskor a tetejére tegyünk egy kanálnyi tormával elkevert tejszínt. A leves remekül tűri a fagyasztást, így egyszerre nagyobb adagot is készíthetünk belőle! A hozzávalóknál említett zöldségalaplé elkészítése megtalálható ITT.




2010. október 22., péntek

Kifőztük Karácsony adománygyűjtési akció!



Indul a Kifőztük Karácsony adománygyűjtő akció! 

A nyár folyamán a főzés alapanyagai, a zöldségek, gyümölcsök nagy része nem érett be, vagy csak sokkal kevesebb a megszokottnál. Mert ez az év, ez a nyár, nem a szokásos volt.

Jött az árvíz, jöttek a hatalmas viharok, a soha nem látott mennyiségű esők, a jég, majd nemrég a vörösiszap katasztrófa. Olyan természeti katasztrófák sújtották az országot, amivel az egyes területen élők közül mindenki nehezen birkózott meg, még azok is, akiknek nincsenek megélhetési problémái. Családok vesztették el az otthonukat, a megélhetést jelentő földet, az állatokat, mindent. Ezek az emberek  megtapasztalták, hogy milyen átmeneti otthonokban élni, iskolákban, tornatermekben tölteni az éjszakát, a napokat. Megélni, hogy nincs ennivaló, megélni, hogy egyáltalán nem biztos, másnap lesz valamilyen étel, amit a család elé tehetnek.

El tudja Ön képzelni, hogy ennyire megváltozik az élete? Hogy olyan szegénységben él, hogy szó szerint éhezik? El tudja Ön képzelni, hogy a gyerekei csak az óvodában, iskolában esznek meleg ételt? Ehhez nem kell árvíz, nem kell természeti katasztrófa. Magyarországon több tízezer gyerek él a szüleivel, családjával olyan szegénységben, hogy mindezt árvíz, eső, és jég nélkül is átéli, átélte. Átéli, a szó szerinti éhezést.
Megdöbbentő, de így van, ma Magyarországon nagyon sok gyerek és családjuk él nyomorban.


Hogyan készültünk?

Első lépésként megnyertünk az ügynek további 100 ismert és népszerű bloggert, akik ötleteikkel és tehetségükkel hozzájárultak kezdeményezésünkhöz. Az akcióban így résztvevő összesen 115 blogger közreműködésével készítettünk egy karácsonyi – pdf formátumban megjelenő – kiadványt, melyben karácsonyi ételek, italok, karácsonyi gasztro- és kézműves ajándékötletek kaptak helyet. Megkerestük a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet, hogy segítségükkel az összegyűjtött adományokat rászoruló gyerekek és családjuk számára eljuttassuk.

Hogyan segíthet?

Nincs minimum, nem számít, hogy Ön esetleg csak kisebb összeggel tud hozzájárulni, mert a Magyar Élelmiszerbank a befolyó összegek minden forintjából élelmiszereket juttat el a rászoruló gyermekes családoknak, de természetesen több pénzből több gyermeknek lehet szebb karácsonya. Ön eljuttatja adományát az Élelmiszerbank számlájára amiből a rászoruló gyerekek, családok tartós élelmiszerekből összeállított csomagot kapnak majd.
Az adományozással és a receptkönyv letöltésével nem ér véget az akció. A Magyar Élelmiszerbank beszámol az adományok célba juttatásáról, képeket is láthatunk majd azokról,  akiknek Ön is segített szebbé tenni az ünnepeket.

Fantasztikus érzés kapni, de adni még annál is sokkal jobb.

Segítsen, hogy segíthessünk!

Köszönjük!

További infórmációk az akció oldalán ITT olvasható.  


A Kifőztük Karácsony kezdeményezésben résztvevő bloggerek betűrendben felsorolva:


http://miteszunkma.blogspot.com

2010. október 18., hétfő

Valami készülődik...



Az eddigi legnagyobb létszámú blogger összefogásával megszületett egy kiadvány, a Kifőztük Karácsonyi adománygyűjtő különszáma. 


115 blogger karácsonyi receptje, ötlete található az újságban, az akció támogatásához több nagy céget is megnyertünk már.


A Kifőztük csapata sok ember szeretetét elnyerte már, szerte az országból, a világból. Májusban megfogalmazódott a gondolat: itt az idő, hogy ezt a megtisztelő figyelmet valami olyasmire fordítsuk, amivel segíteni tudunk.

Még a nyár elején felkértünk több tucat bloggert, akik egy-egy receptjükkel, ötletükkel járultak hozzá a kiadvány elkészítéséhez, melyet ennek az akciónak a keretein belül lehet majd letölteni. 

Ez a kiadvány egy elektronikus úton megjelenő újság, a Kifőztük magazin adománygyűjtő különszáma, melyben karácsonyi receptek, ötletek találhatók.

Ha érdekelnek a részletek, kattints IDE.  

És, ha az is érdekel, hogy kik azok a blogok, akik részt vesznek az adománygyűjtésben, keresd a karácsonyfás logót a blogok oldalsávjában. 

További részletek hamarosan... , illetve az oldalon...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...