tag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post206771908191871548..comments2024-03-27T15:19:29.263+01:00Comments on Szépségtár: Balaton - Zamárdi - Mauro - nem ajánlom, sőt...szepykehttp://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-51383316912616128832017-06-21T16:48:02.961+02:002017-06-21T16:48:02.961+02:00Sziasztok.Mi a családommal idén lesz 10 éve, hogy ...Sziasztok.Mi a családommal idén lesz 10 éve, hogy a nyárból min. 10 napot Zamárdiban töltünk, mindig ugyanannál a családnál, nagyon szeretjük Őket, és úgy érezzük, Ők is bennünket:-)<br />A Mauro-ról : ahogy írtam is, 10 éve lesz idén. Ebből a nem kevés esztendőből 8 éven keresztül, egyfajta családi hagyománnyá vált, hogy a búcsúestét, vö.búcsúvacsorát mindig Mauro-nál töltöttük el, mindig maximális elégedettséggel.A most 10 éves kislányomat sem úgy kezelték, mint egy "gyereket", pedig az, hanem vendégként, akinek maximálisan a kedvében kell járniuk.A személyzetről nem tudok rosszat mondani:az ordibálás bennünket nem zavar, valahol még szórakoztató is, még úgy is, hogy tudjuk:gyakorlatilag semmi köze az igazi olasz életstílushoz, eltekintve Dél-Olaszország egyes részein tapasztalható stílustól.<br />Az elmúlt 2 évben azonban valami megváltozott: <br />- megmagyarázhatatlanul megdrágultak az ételek,<br />- a minőség a béka se****gge alá csúszott, legalábbis azon ételek tekintetében, amelyeket általában fogyasztani szoktunk.<br />Ezt az észrevételünket megosztottuk a házigazdáinkkal is, akik ugye üzemeltetik a panziót, ahol megszállunk, és Ők is megerősítettek ebben bennünket, hovatovább:Ők sem csinálnak már erre nézve esti programokat maguknak, pedig -akár anyagilag is-,jobban megengedhetnék maguknak, hogy hetente többször ott vendégeskedjenek, akár úgy is, mint a Zamárdi-elit egyik oszlopos tagja. De nem....<br />Nem tudom, ki az, aki megfigyelte, hogy a Mauro honlapján kínosan ügyelnek arra, hogy az előző évi árlapokat még véletlenül se tudja a vendég letölteni, nehogy rájöjjön:az előző évhez képest mennyit nőttek az árak....Pedig szignifikáns adatok jönnének ki, ehhez nem fér kétség. Csak az én egyik kedvenc főételem, a Spaghetti ai Frutti di Mare ára nőtt közel a duplájára az elmúlt 3-4 évben, amivel szemben az adag mérete szemmel láthatóan alaposan lecsökkent, a tészta frissességéről nem is beszélve. Ez a legutolsó látogatásunk eredménye, de feltételezem, most sem lett a helyzet jobb....<br /><br />Nem lenne rossz, ha az Öreg összeszedné magát, mert étterme el fogja veszteni "népszerű" mivoltát, hacsak ez meg nem történt máris....<br /><br />Köszönöm.<br />Csabeszhttps://www.blogger.com/profile/07587305292619387366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-17495001143971879402012-07-25T17:21:13.168+02:002012-07-25T17:21:13.168+02:00Kedves Mindenki aki éltette a Maurot:
4 napja sik...Kedves Mindenki aki éltette a Maurot:<br /><br />4 napja sikerült eljutnunk ebbe a remek étteremben. Elég sok külföldi és magyar nívós étteremben köztük rengeteg olaszba megfordultunk már, köztük a pesti elit legjobb olaszaiban.<br /><br />A hely maga hangulatos, jól ki van találva, akinek nem jön be hogy a szerencsétlen pincér üvölti a bonaszérát meg a arrivedercsit (így fonetikusan) akkor az ne menjen oda. Az ötlet díjjazandó és tényleg próbálnak az igazi olasz családi vállalkozásokhoz hasonlítani.<br />hozzátenném, hogy az igazi olaszok nem verik a csengőt mint a vadbarom minden rednelésnél, egyszer kongatnak a tésztáknál mert ott fontos, hogy friss legyen. itt ez a csörömpölés amit csinálnak a kajánál meg a piánál egy baromság...<br />kedvesek a pincérek is de aztán itt véget ért a misztikum.<br /><br />Túl van árazva, ezért az árért friss tésztát, valódi olasz ízt és harmónikusan ízletesen összerakott emlékezetes ételeket eszek más olasz étteremben.<br /><br />a pizza egy kész kiábrándulás, a feltétek olcsók, a tészta vastag és egyenetlen, íztelen.<br />a 4 sajtos tészta amit ettünk tejszín volt egy kis parmezánal és max még egy lehelet kis gorgonzolával de nem semmiképp sem négy sajt...a tészta a legolcsóbb bolti penne volt, egyszerűen felháborító.<br />a csirke szintén sajtmártásban és krumplipürével: száraz csírke, darabos, ízetlen és száraz pure, és a már említett tejszín szósz sajtnak eladva...ja az előételnek adott brusciettát it tvalaki dícsérte. Elmesélem, hogy egy bagett konzerv paradicsommal meglocsolva...ennyi...botrány...<br />Italok: a grappa vizezett volt ahogy a sör is. Mellesleg elrontották a rednelésünket 2szer is.<br /><br />A vendégkönyvet csak azért nem kértem el mert a feleségemnek születésnapja volt. Égett az arcom mint a rejsztág...:(<br /><br />Ha jó is volt a Mauró, már elku**ult és a tipikus balatoni lehúzós klisékkel üzemel. Minőség 1-es alá, Hangulat 3-as...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10847885868691319168noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-46015103900009638842012-07-25T17:20:46.973+02:002012-07-25T17:20:46.973+02:00Kedves Mindenki aki éltette a Maurot:
4 napja sik...Kedves Mindenki aki éltette a Maurot:<br /><br />4 napja sikerült eljutnunk ebbe a remek étteremben. Elég sok külföldi és magyar nívós étteremben köztük rengeteg olaszba megfordultunk már, köztük a pesti elit legjobb olaszaiban.<br /><br />A hely maga hangulatos, jól ki van találva, akinek nem jön be hogy a szerencsétlen pincér üvölti a bonaszérát meg a arrivedercsit (így fonetikusan) akkor az ne menjen oda. Az ötlet díjjazandó és tényleg próbálnak az igazi olasz családi vállalkozásokhoz hasonlítani.<br />hozzátenném, hogy az igazi olaszok nem verik a csengőt mint a vadbarom minden rednelésnél, egyszer kongatnak a tésztáknál mert ott fontos, hogy friss legyen. itt ez a csörömpölés amit csinálnak a kajánál meg a piánál egy baromság...<br />kedvesek a pincérek is de aztán itt véget ért a misztikum.<br /><br />Túl van árazva, ezért az árért friss tésztát, valódi olasz ízt és harmónikusan ízletesen összerakott emlékezetes ételeket eszek más olasz étteremben.<br /><br />a pizza egy kész kiábrándulás, a feltétek olcsók, a tészta vastag és egyenetlen, íztelen.<br />a 4 sajtos tészta amit ettünk tejszín volt egy kis parmezánal és max még egy lehelet kis gorgonzolával de nem semmiképp sem négy sajt...a tészta a legolcsóbb bolti penne volt, egyszerűen felháborító.<br />a csirke szintén sajtmártásban és krumplipürével: száraz csírke, darabos, ízetlen és száraz pure, és a már említett tejszín szósz sajtnak eladva...ja az előételnek adott brusciettát it tvalaki dícsérte. Elmesélem, hogy egy bagett konzerv paradicsommal meglocsolva...ennyi...botrány...<br />Italok: a grappa vizezett volt ahogy a sör is. Mellesleg elrontották a rednelésünket 2szer is.<br /><br />A vendégkönyvet csak azért nem kértem el mert a feleségemnek születésnapja volt. Égett az arcom mint a rejsztág...:(<br /><br />Ha jó is volt a Mauró, már elku**ult és a tipikus balatoni lehúzós klisékkel üzemel. Minőség 1-es alá, Hangulat 3-as...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10847885868691319168noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-75214119119636774002012-04-22T19:30:02.647+02:002012-04-22T19:30:02.647+02:00Az a jó kedves névtelen, hogy ellenben a te megjeg...Az a jó kedves névtelen, hogy ellenben a te megjegyzésed egyáltalán nem volt felszínes, és csak úgy sütött belőle az intelligencia... Látom, hogy valamilyen személyes érintettséged van az étteremhez, és személyes sértésnek veszed, hogy nekem ez a hely nagyon nem jön be. Úgy van, ahogy írod, még sok-sok hely van Magyarországon és ennek hála, be sem kell tennem a lábam a Mauroba. Megjegyzem, hogy nem voltam még az általad említett Nobuban, mert pont nem érdekel, hogy egyesek szerint mi ma a "mérő"... én oda járok, ahol jól érzem magam, nem üvöltöznek körülöttem, és még jót is ehetek. Írtam a bejegyzésben, hogy ez az én véleményem, mert ez az én blogom, ide én írom meg, hogy miről, mit gondolok. Nyiss blogot és ott leírhatod majd a saját véleményedet, miszerint mi a jó, mi a nem jó. Köszönöm.szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-51765856399117310802012-04-22T15:53:59.057+02:002012-04-22T15:53:59.057+02:00Ez egy nagyon felszínes és az író részéről igen ke...Ez egy nagyon felszínes és az író részéről igen kevès intelligenciát sejtető szöveg...<br />Ez az egy ilyen étterem van Magyarországon,ha nem tetszik,van közel 35000másik hely,a lángosostól a Nobuig,ahová lehet menni.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-55405408367363022122011-06-21T10:36:44.108+02:002011-06-21T10:36:44.108+02:00VIP, abban egyértelműen igazat adok, hogy az ember...VIP, abban egyértelműen igazat adok, hogy az ember a törzshelyének sokkal többet elnéz, mint egy olyannak, ahova csak úgy betér enni.<br />Elhiszem és elfogadom, hogy neked tetszik, hogy más érzés, ha az embert már családtagnak tekintik. <br />Nem vagyunk egyformák, nem egyforma az ízlésünk és ez így van jól.<br />Köszönöm, hogy megírtad a véleményed.szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-69225055133914495032011-06-20T23:38:21.152+02:002011-06-20T23:38:21.152+02:00Egy dologról ne feledkezzünk meg, hogy egy harmad ...Egy dologról ne feledkezzünk meg, hogy egy harmad osztályú étteremről beszélünk!<br /><br />Igen, elvárás a pincérektől, hogy minden vendégnek köszönjenek és ha messze van, akkor kénytelen kiabálni!<br /><br />Cáfolom azt, hogy ki akarnak dobni amint végeztél...<br />Egy korsó sörrel is nyugodtan ülhetsz órákig, senki sem fog kinézni!<br />De kinek van kedve Balatonnál órákig ülni egy étterembe.<br /><br />A Mauro rendkívül kedves ember, nagyon az elvárásai az alkalmazottakkal szemben, de busásan megfizeti őket a szezon végén, persze vannak akik feladják idő előtt...<br />Amúgy maga Mauro aki a legtöbbet dolgozik, ő nyit, ő zár és a nagyobb hajtásnál saját maga adja ki a kajákat a kis ablakon!<br /><br />És arról ne is beszéljünk, hogy hány embernek ad munkát!<br />Minimum 50-nek!<br /><br />"Miért van ez az eszetlen lelkesedés a hellyel kapcsolatban?"<br /><br />Hogy miért???<br />Mert olcsó, finom, gyorsan megkajálsz, kedvesek a pincérek és biztos lehetsz, hogy nem kapsz romlott ételt, mint az üresen kongó büfékben!<br /><br />A VIP vendégeknek (rendszeresen odajárók) pedig karácsonykor kiscsomaggal kedveskedett!<br /><br />A Spaghetti aglio, olio e peperoncino-ja pedig verhetetlen...<br /><br />Üdv,<br />Egy "VIP" vendég<br /><br />ui.: Nem Balatonzamárdiban van, hanem sima Zamárdiban, 1932 és 1943 között hívták Balatonzamárdinak!VIPhttps://www.blogger.com/profile/08904829389310767827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-76047915365538203812010-08-25T14:50:56.066+02:002010-08-25T14:50:56.066+02:00Bibliofilia, én azért annyit még hozzáfűznék, hogy...Bibliofilia, én azért annyit még hozzáfűznék, hogy az általam szeretett helyekre sem kell koktélruha, elég egy törölköző a derekadra, vagy az sem, ettől még nem néznek ki.<br /><br />És nekem a Balatonhoz nem illik az olasz kurjongatás, mert ez itt Balaton, Zamárdi, és nem Velence, vagy Nápoly..:)szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-58000320397931826972010-08-24T08:55:05.671+02:002010-08-24T08:55:05.671+02:00Nekünk (család és barátok) nagyon bejött a Mauro. ...Nekünk (család és barátok) nagyon bejött a Mauro. Rendszeresen nyaralunk a Balaton-parton és lassan már 8-10 éve rendszeres program a "maurózás". Idén 5x voltunk.<br /><br />Amiért szeretem:<br />- a pizza valami fenséges<br />- az olivába áztatott fokhagyma, ami minden asztalon megtalálható, szintén remek<br />- a pincérek többsége kedves, figyelmes<br />- ha leejted a villádat, mire lehajolnál, már ott terem egy pincér, mire felocsúdnál, már hozott egy másik villát, gyakorlatilag bármit kérhetsz és teljesítik<br />- látni, hogy szeretettel van csinálva<br />- bekukkantva a szakácsok részlegébe, múltkor maga Mauro úr nyújtotta a tésztát:)<br />- gyerekeknek kisjátékot hoztak, pár kedves szava az étteremvezetőnek mindig volt hozzánk<br />- nekem bejön a műpálmás, giccsbe-hajló díszítés, a hangos hangulat - ez Balaton, ide shortban, polóban ül be az ember, nekem ide passzol mindez<br />- remek Bruschetta, mint előétel grátiszba<br />- a pultos fagyi idén 120 Ft/gombóc - és náluk a gombóc 5dkg! és finom!<br />- profiterol szintén remek<br />-a fagyis kelyhek elvihetők - 5 éve otthon ezek a pudingoskészleteink:) A gyerekeknek az állatos kollekció is megvan!<br />- jegeskávé szintén remek!<br />- saláták jó része szintén kiváló<br /><br /><br />Ami nem tetszett:<br />- néha egy-két pincér túl közvetlen vagy túl "feszes" - de ilyen mindenhol van<br />- az utóbbi időben előfordult, hogy én sem éreztem a pizzát 100%-osnak, persze még így is remek volt<br /><br />Elsőre ezek jutottak eszembe. Én csak ajánlani tudom a MaurotUnknownhttps://www.blogger.com/profile/13890941495583094746noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-72709962148333557552010-08-16T14:20:16.719+02:002010-08-16T14:20:16.719+02:00Hapci, igen, már akkor sem tetszett már akkor sem ...Hapci, igen, már akkor sem tetszett már akkor sem értettük, hogy mitől olyan hűha... <br /><br />Én sem hinném magamról, hogy valami hűhát várok, de utálom, ha nem jó a kaja, sőt, mostanában a szóda miatt is elég sokat hisztizek...<br /><br />Desszertnél nálam minimum egy Somlói kell, hogy legyen. Az csokis, tejszínhabos, és finom, és nagyon könnyen el lehet rontani, ezért elég sokat elárul a helyről...szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-51979221592811757232010-08-14T23:58:02.116+02:002010-08-14T23:58:02.116+02:00Két éve már bőven gagyi volt. Én tán 3 éve ettem o...Két éve már bőven gagyi volt. Én tán 3 éve ettem ott - nem először, hanem - utoljára.<br />Sajnos normális olasz helyet nem is ismerek a déli parton. A nem messzi Pizza Pazzában néha jó a pizza, néha nem, a Földvár szárszói végén levő olasz is elég kutya. Pedig nincsenek asztrális igényeim, normális vékony tészta, normális feltétek, a sütemények között meg legyen valami házi gyártmány, ne csak a dobozos cuccok figyeljenek hűtőkben.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-67367553533596776142010-08-14T21:42:47.200+02:002010-08-14T21:42:47.200+02:00Hapci,én kb két évvel ezelőtt ettem náluk először....Hapci,én kb két évvel ezelőtt ettem náluk először. Már akkor sem értettem, hogy mitől áll itt ilyen sor. És a pincérek ordibálása kifejezetten idegesítő volt.<br /><br />Ciao Mauro, vagy jobb, ha azt írom: a soha viszontlátásra...szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-69959356011950581892010-08-14T20:43:39.504+02:002010-08-14T20:43:39.504+02:00Hehe, ilyen olasz kaja kell a jó magyaroknak, álln...Hehe, ilyen olasz kaja kell a jó magyaroknak, állnak is sorba' előtte.<br />Korábban jobb volt a hely, ez tény, de a jobb (budapesti) olasz helyekkel akkor se vette fel a versenyt. Aztán megártott nekik a nagy siker, az árakat nyilván nem akarták meredeken emelni, hát maradt a minőség lassú süllyesztése. Utolsó látogatásomkor alig bírtam legyűrni a pizzát, a tészta és a feltétek egyaránt vacakok voltak.<br />Csáó és arrivedercsi, Mauro!Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-90440735018075499102010-08-10T11:17:58.960+02:002010-08-10T11:17:58.960+02:00Amióta megnyitott, tizenéve, mi minden évben eljár...Amióta megnyitott, tizenéve, mi minden évben eljártunk a Mauróba. Zamárdiban van a nyaralónk. Eleinte nagyon jó volt a kaja. Sajnos azonben évek óta süllyed a színvonal. Idén megállapítottuk, hogy ide se kell többet jönni. Pár éve a pizza tésztát el kezdték lefagyasztani és nem frissen készítik. Na, azóta romlik helyzet. Ja, és a méret is sokat csökkent. A tulaj hangoztatja, hogy csak eredeti olasz hozzávalókból dolgoznak. Akkor miért állt az üzlet előtt a Szarvasi Mozerella teherautója? A fagyi se egy nagy szám!Mirindahttps://www.blogger.com/profile/01014974950191798212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-81445816699338632362010-08-09T22:04:25.667+02:002010-08-09T22:04:25.667+02:00Mi egyszer ettünk itt 2 éve, a félig átsült bélszí...Mi egyszer ettünk itt 2 éve, a félig átsült bélszín tökéletes volt, a tészta nagyon jó, a pincérünk egy tünemény, nagyon pozitív élmény volt.VOKingahttps://www.blogger.com/profile/09158131212247439585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-81386445465335513712010-08-09T16:35:48.028+02:002010-08-09T16:35:48.028+02:00Huh, megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül, akinek...Huh, megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül, akinek nem jött be ez a hely. Pár éve voltunk, és már a legelején lecsesztek minket,mert rossz helyen mentünk be az egységbe. Ugyanis mi nem tudtuk, hogy a sorban állás egy össznépi játék, jelzem akkor éppen nem is volt sor. Szóval mi a fagyis részlegnél mentünk be, és mivel volt szabad asztal le is ültünk. Hogy mi mit kaptunk !!! Már akkor majdnem kifordultunk, de a gyerekek éhesek voltak. Aztán az az idegesítő kurjantgatás. Bonaszéra...meg a többi. A pizza meg egyenesen rémes volt. Én szeretem a vékony tésztájú pizzát, minimál feltéttel, de az jó minőségű legyen, főleg, ha az árát is jól megkérik. Na, az én sonkám a legócskább füstölt sonka volt, abból is kevés. Desszertet nem ettünk, és nem azért,mert nem fért volna a hasunkba, csak már szabadultunk volna a helyről. És a vacsi közben láttuk a birka népet, amint ott áll a sorban, az összetákolt, fészerszerű étterem előtt.BirgánAndihttps://www.blogger.com/profile/16180318549634127033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-20220049234819117952010-08-09T16:24:47.512+02:002010-08-09T16:24:47.512+02:00Ja, ez az...
Áll az asztalod mellett,nem is látja,...Ja, ez az...<br />Áll az asztalod mellett,nem is látja, hogy bejött valaki, csak üvöltözik...<br />Szerencsétleneknek szerintem bele van írva a "munkaszerződésébe", hogy mint az elmbebetegeknek, ordibálniuk kell.<br />Halál idegesítő, és nagyon zavaró is. A kaja meg abszolút felejthető.szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-64407384850406376672010-08-09T16:04:30.583+02:002010-08-09T16:04:30.583+02:00Ez az a hely, ahol rádüvöltenek, hogy "BONDZS...Ez az a hely, ahol rádüvöltenek, hogy "BONDZSÓRNÓ!" ? Mert olvastam már róla hasonló véleményeket... <br />Valahogy én ott fordulnék ki az ajtóból. A piacon se vásárolok olyantól, akit ha 2 méterre megközelítek, beleüvölti a képembe, hogy "OLCSÓÓÓÓÓÓÓÓÓ"mandy tarragonhttps://www.blogger.com/profile/09704946724057702226noreply@blogger.com