tag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post8657518306337250926..comments2024-03-27T15:19:29.263+01:00Comments on Szépségtár: Szilvalekvár kétféleképpen készítveszepykehttp://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-71260349702175506062009-10-30T14:27:18.100+01:002009-10-30T14:27:18.100+01:00Andi, én sima lábasban csináltam, olyan nagy fémbe...Andi, én sima lábasban csináltam, olyan nagy fémben. Hozzá sem kellett nyúlni. Próbáld meg, mert megéri. Igaz, hogy a gázon egy csomó időt tölt, de semmi dolog nincs vele...szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-87032711768285740722009-10-30T14:24:51.533+01:002009-10-30T14:24:51.533+01:00Hát én kavargattam is,meg ott is hagytam...A teflo...Hát én kavargattam is,meg ott is hagytam...A teflonomat nem szeretném kidobni...Oké jövőre kipróbálom,veszek egy nagy lábost:-))Andi/cukihttps://www.blogger.com/profile/06655321299114252008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-15012298279371872032009-10-30T08:50:09.925+01:002009-10-30T08:50:09.925+01:00Mian, ez még majdnem London előtti dolog, sőt, az ...Mian, ez még majdnem London előtti dolog, sőt, az egyik adag még London előtt készült...<br /><br />És Viki féle süti lesz belőle, meg ajándék lesz karácsonyra!:)szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-59198580564466200622009-10-30T05:56:35.979+01:002009-10-30T05:56:35.979+01:00Már épp kezdtem csodálkozni, hogy honnan szedtél T...Már épp kezdtem csodálkozni, hogy honnan szedtél Te most szilvát!??? :))<br />Szépséges lekvárok sikerültek! Mi lesz a sorsuk? Sütsz, vagy csak benyalakodjátok? :)Ancsikahttps://www.blogger.com/profile/04554028416440048679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-9378876577812793522009-10-29T22:41:16.440+01:002009-10-29T22:41:16.440+01:00Delish, ha üstben főzte, akkor tényleg nem lehet p...Delish, ha üstben főzte, akkor tényleg nem lehet párja! <br />Azért, majd ha szezonja lesz megint, szerintem próbáld meg, meglepően semmi munka nincs vele, csak idő...szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-91428544688408211132009-10-29T22:40:24.393+01:002009-10-29T22:40:24.393+01:00Andi, nincs ott kék boa, ez a konyhapult, és azért...Andi, nincs ott kék boa, ez a konyhapult, és azért így fényképeztem le, mert ez az üveg nem lett tele, és már rögtön bele is ettem...Ment a hűtőbe, ami meg ott volt kiborulva, az már el is fogyott...<br />Ha van teflonos sütőd, szerintem a sütős verzió is nagyon jó!<br />A lábosos egyáltalán nem égett le, amikor csináltad, tettél alá ecetet?<br />Állítólag az a titka, hogy nem szabad megkavarni, mert ott ég le... És nagyon pici lángon főtt ennyit, szinte nem is főtt, csak melegítette a láng. Szerintem próbáld meg jövőre, mert megéri, bár nem valami nagy mennyiség lesz belőle, de annál jobb, és cukor nélkül is jó lehet!szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-91371754119654549672009-10-29T21:52:00.937+01:002009-10-29T21:52:00.937+01:00Szuperul néz ki, imádom a szilvalekvárt. Amit nagy...Szuperul néz ki, imádom a szilvalekvárt. Amit nagyim készített lehetetlen felülmúlni az a baj, így neki se állok.. talán majd egyszer...Delishhttps://www.blogger.com/profile/16130524496038783276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-73921836862675147942009-10-29T21:16:50.674+01:002009-10-29T21:16:50.674+01:00Szénné égettem két nagy lábosomat is az igazi lekv...Szénné égettem két nagy lábosomat is az igazi lekvárral:-(( Egyszrűen nincs türelmem ott állni, s nekem nem jött be,hogy otthagytam:-((<br />De Neked gratulálok,nagyon szép a színe és az állaga is csodásnak néz ki:-))<br />Mondjuk azt nem tudom az üveg miért van a képen?Pont eltakarja a kék boádat a háttérben,pedig megnéztem volna.:-)))Andi/cukihttps://www.blogger.com/profile/06655321299114252008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-70671724189283408092009-10-29T18:40:47.032+01:002009-10-29T18:40:47.032+01:00Jaaaaaaaaj! Ez csak az egyik lekvár, csak több kép...Jaaaaaaaaj! Ez csak az egyik lekvár, csak több kép készült róla, több féle fényben!<br /><br />De azért nagyon köszönöm!!!<br /><br />Viki, ezt a szentes dolgot ismerem...Khmmm.... :D<br /><br />Krisztina, olyan kevés lesz belőle, hogy ezt még kanállal is meg lehet enni...:))))<br /><br />Trinity, ahogy megint életre lehelik a sütőt neki is kezdek!:)<br /><br />Csibe, ez is az a fajta, amivel két perc munkával egy olyan lekvárt kapsz, hogy huuuuuuuu!:))))<br /><br />Duende, nagyon köszönöm!:))<br /><br />Nem is látszik a héj benne, gőzöm nincs, hogy hova lett!:)))szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-8604504986637738022009-10-29T18:22:00.752+01:002009-10-29T18:22:00.752+01:00Szepyke, gyönyörűségesek lettek a lekvárjaid!:)
IG...Szepyke, gyönyörűségesek lettek a lekvárjaid!:)<br />IGAZI pöntyörőshéjas szépségek! (Nem ám dzsemfixes micsodák... Nem szeretem őket.)<br />A szilvalekvár a kedvenc lekvárom... <br />Gratula! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-79537944103536533652009-10-29T17:21:32.694+01:002009-10-29T17:21:32.694+01:00Szép lett mind a kettő! Szilvalekvár készítését ed...Szép lett mind a kettő! Szilvalekvár készítését eddig anyukámra hagytam...lehet, hogy már ideje lenne elkezdenem nekem is ;)Csibehttps://www.blogger.com/profile/09731112192558683720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-91100944515449037792009-10-29T17:04:49.275+01:002009-10-29T17:04:49.275+01:00Nagyon szép lett mindkétféle!!!
Viki tortája nagys...Nagyon szép lett mindkétféle!!!<br />Viki tortája nagyszerű lesz, meglátod....trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-62129564081929249832009-10-29T16:16:40.378+01:002009-10-29T16:16:40.378+01:00Csodásak lettek,nálunk viszont csak a sárgabarackl...Csodásak lettek,nálunk viszont csak a sárgabaracklekvárt szeretik, magam miatt meg nem állok neki. <br />Sütődnek meg jobbulást kívánok::))))))L.Krisztinahttps://www.blogger.com/profile/10009499029826346746noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-55249975016496961832009-10-29T12:24:34.789+01:002009-10-29T12:24:34.789+01:00Volt szerencsém kóstolni Garffyka fűszeres szilval...Volt szerencsém kóstolni Garffyka fűszeres szilvalekvárját, komolyan mondom, orgazmus :-) Ki ne hagyd!<br /><br /><br />A tortát ajánlom, hihi :-)) Gyorsan megvan és állati finom :-) Minden szentnek maga felé hajlik természetesen a kis keze :-DDChef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-28538423453326970172009-10-29T11:30:19.847+01:002009-10-29T11:30:19.847+01:00Zsuzsi, tényleg jól hangzik! Nálam az egyiknek nag...Zsuzsi, tényleg jól hangzik! Nálam az egyiknek nagyon szép mélybordó, a másiknak inkább barnás színe van, bár, nem ugyanabból a szilvából van, tehát lehet,hogy ez a különbség...:)szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-66415667505397258522009-10-29T11:29:09.117+01:002009-10-29T11:29:09.117+01:00Garffyka, ilyet még soha nem csináltam, de amikor ...Garffyka, ilyet még soha nem csináltam, de amikor készen volt, és átszedtem az üvegekbe, nyalogattam utána a kanalat, annyira finom volt!<br />És igen, Viki tortájára készülök, csak még nem jó a sütőm, de állítólag holnap jön apu, hogy megcsinálja...<br />:))<br />A fűszerest jövőre kipróbálom, mindenképpen, mert iszonyat finom lehet!szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-59425402335868408722009-10-29T11:04:34.911+01:002009-10-29T11:04:34.911+01:00Én is kétfélét csináltam. Az egyik sütőben sült, d...Én is kétfélét csináltam. Az egyik sütőben sült, de cukrot nem tettem hozzá, így is elég édes nekem. A másik - most ez a favorit - szilvareszter. Úgy kell megfőzni, mint egy baracklekvárt, én Zseléfix-szel adtam meg az állagát, éskb. 30 dkg cukor meg fahéj ment bele. Igazi bordósvörös színe van, és isteni finom.Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/08834064963289742685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868035685470266875.post-44009317114634896032009-10-29T10:58:11.809+01:002009-10-29T10:58:11.809+01:00Csodaszép színe van mindkét lekvárodnak!
Otthon ár...Csodaszép színe van mindkét lekvárodnak!<br />Otthon árgus szemekkel őrzöm a szilvalekvárt, miután az első 10 kg-ból készültet szinte hetek alatt eltüntettük, most már nagyon kell spórolnunk a második eltevéssel :)<br />Én cukor nélkül, csak a szilvát sütöttem, aztán zutty lábasba, hozzá cukor + fűszerek, 5 percet rotyogtat, üvegbe, lefed, fejreállít.<br /><br />Miket sütsz majd szilvalekvárral? Kigondoltad már? Viki szilvalekváros tortáját ki ne hagyd, tényleg bűnbeesés, olyan finom és zamatos!Garffykahttps://www.blogger.com/profile/08524649894255676770noreply@blogger.com