Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók:
- 7 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 7 dkg liszt
- 4 tojás
- 3 dl tej
- 5 dkg vaníliás cukor
- olaj
A tojássárgákat a cukorral jól elkeverjük, mehet bele a vaj, a liszt, a tej és a tojások fehérjéből vert kemény hab. Palacsintasütőben forró olajon a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük pirosra, majd egyiket a másikra csúsztatjuk, közben mindegyiket vaníliás porcukorral szórjuk meg. Ha készen van a "palacsintarakás", a forró sütőbe tesszük, kissé átsütjük és forrón tálaljuk.
Megjegyzés: Előre, akár nappokkal előbb is elkészíthetjük, így amikor tálalni szeretnénk kb 15-20 perccel korábban a sütőbe tesszük. Én csokoládét szoktam reszelni a rétegek közé és csokiöntettel jól meglocsolom! Ha egy-két személynek sütjük, ez az adag akár kétszerre is elég!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése