, ve
Volt két avokádó a hűtőben. Már kb két hete ott hánykolódtak. Ma valami hihetetlen éhség volt rajtam, mindenáron palacsintát akartam enni. Aztán hazaértem, és megcsináltam az avokádókat. Ez van. :)
Hozzávalók:
- 2 db avokádó
- kb 2 evőkanálnyi vaj
- bors
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- kb 1 evőkanálnyi mustár
- szezámmag (ízlés szerint, vagy el is hagyható)
Az avokádókat megmosás után körbevágom egy éles késsel, és az egyik részt megcsavarva szétnyitom mint a kindertojás belsejében lévő kis kapszulát. Remélem, hogy érthetően fogalmaztam. Kiveszem a magot, és majd egy későbbi bejegyzésben leírtak szerint kigyökereztetem, és elültetem. Az avokádó "húsát" egy kanállal kivájom, az én avokádóm már eléggé érett volt, így szinte ki tudtam fordítani a héjából. A kivájt részhez hozzáadom a fokhagymát, a vajat, a borsot, és egy kis adag mustárt. Nem sózom még! Botmixerrel összekeverem, és megkóstolom. Ha kell még bele só, vaj, mustár, azt pótolom. Egy serpenyőben szezámmagot pirítok és a krémhez keverem. Jól összedolgozom és tálalom. Nálam jelen esetben sárgarépa volt hozzá, de bármivel "tunkolhatjuk".
Ez isteni! Friss sárgarépával pláne! Nagyon szeretjük...csak ritkán kapok normális avokádót.
VálaszTörlésImádjuk!!!Épp tegnap emlegettük....
VálaszTörlésSzerintem egy lavornyit meg tudtam volna belőle enni. :D
VálaszTörlésNagyon kedvelem én is!A szezámmag jó ötlet! Szerintem a kindertojásos példa sokat segített:))))
VálaszTörlésépp tegnap próbáltam először az avokádóból krémet csinálni. Eddig mindig csak magában ettük kenyérrel.
VálaszTörlésTapasztalat: azt hiszem ezután is magában esszük csak....
Valamiért nekem a hozzáadott dolgok elrontották az ízét, a gyerekek lázadoztak, nem ették meg.
Ja én szezámmagot, hagymát és egy-két fűszert tettem bele. A vöröshagyma rontotta el, uralkodik rajta.
De ha magáról az avokádóról kérdezel, az egyszerűen hihetetlenül finom, mondjuk nem mindegy milyen fajtájú és érettségi fokú. A kedvencünk!!!
Van két avokádó pálmám, szép nagyok, kb. fél évesek, itt vannak mellettem.
VálaszTörlésJa és most ölni tudnék egy adag guacamoléért:)
Tündér, köszönöm! Pont úgy nyitható, mint a kinder... Legalábbis szerintem. :D
VálaszTörlésRenata, tenyleg sok lehet bele a hagyma. Valójában semleges ízű maga az avokádó, ezért bármi elnyomhatja. Én a színét szeretem, és ez az adag jó fokhagymás volt, amit szintén szeretek! :D
Max, azokat Te nevelted? A kettőből maradt egy negyed adag, küldjem??? Kicsit fokhagymás, tehát utána emberek közé csak vigyázva! :D
Gyönyörűek lettek a fényképek is :)
VálaszTörlésLúdanyó, köszönöm! Igyekeztem. Érdekes, hogy mennyire zöldnek látszik, pedig valójában nekem sárgásnak hatott...
VálaszTörlésNagy kedvencem! A legalsó kép zseniális. :)
VálaszTörlésÉn is magában szerentem a legjobban, pontosabban a héjában kockázom, kikaparom, aztán olívaolaj és tengeri só rá, és citromlé. Ennyi elég is rá, szerintem így a legfinomabb, Reni!
VálaszTörlésDuende, nem volt citromom, azért lett ez a megoldás. :D
VálaszTörlésÉs köszönöm a kép dícséretét!:DDD
Duende, köszönöm!!! Mármint a dicséretet!:D
VálaszTörlésÉs azért mustárral és vajjal készült, mert nem volt otthon citromom...