Amikor azt írtam valamelyik bejegyzésben, hogy nem tudok lemondani a húsról, egy ilyen szalonna volt az ízélmény okozója... Mangalica házi szalonna... Egy cigánypecsenyéről "mentettem" le, hogy le tudjam fotózni.
Itt már kicsit kihűlt, de melegen opálosan áttetsző volt. Nem részletezem, hogy hány kalória, hogy egészséges e, vagy sem.
És még valamit nem részleteznék, az ízét, mert az leírhatatlanul finom!
Na ez aztán tényleg durva merénylet!Leghamarabb 4 hónap mulva jutok ilyen dolgokhoz és az mellett hogy csurog a lé a számbol még majdnem megnyaltam a monitort is.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!
VálaszTörlésÉn meg nagyon, nagyon, nagyon jót röhögtem!
Elnézésedet kell kérnem akkor. :DDD
Én is imádom!
VálaszTörlésNálunk mindig kell lennie itthon szalonnának, jó húsos, háznál készítettnek, no meg kolbásznak, stifuldernek.
Ez csodás darab! :D
VálaszTörlésMangalica szalonna? Hát nem vagyok szalonnás, de ez valami gyönyörűség...!:)
VálaszTörlés(Nálunk is van mindig itthon szalonna, ha másért nem, már azért is, ha páromnak egy tűz melletti estéhez van kedve...)
Igen, házi mangalica szalonna. Füstölt. Valami olyan íze van...
VálaszTörlésHu,Napmátka, van, hogy este szalonnát süttök? Jesszusom, hogy az milyen jó dolog. Imádom az illatát. A tűz fényét.
Kedves Szépike.
VálaszTörlésMikor eszt megláttam gyerek korom juttot eszembe. Ha jól emlékszem a neve "csurdittot szalona" Édesapám készitette sokszor nekünk. Azóta se ettem ijen jót. A tüz mellet r4áfüzve egy fa agrá ugy rémlik valahogyan. Ojan rég volt....Szia
Kedves Katy, akár olyan is lehetne, de ezt a cigánypecsenyéhez adják, és kakastaréjnak hívják, ha jól tudom. Ahol nem így készítik a cigánypecsenyét, ott komoly hibát követnek el. Örülök, hogy emlékeket csaltam elő. És bizton állíthatom, az ízében sem csalódnál.!
VálaszTörlésSzepyke,
VálaszTörlésén is megenném, a tűz mellet meg különösen...De az epémnek erről sajna különvéleménye van:(((
Nah, ezt az én epém simán veszi. Viszont egy szelet tv paprika és kész vagyok...
VálaszTörlésMár miért ne lenne egészséges? Szerinted jobb ennél a virsli vagy a mittudommibőlkészített kolbászok?
VálaszTörlésNálam is mindig van szalonna és csakis házi. Bár persze, mindennap úgysem eszünk.
Igen, tényleg nem eszünk naponta.
VálaszTörlésÉs olyan íze van, hogy elég nagy butaság ezt kivonni az étkezésünkből...