Nah, kérem. Az úgy volt, hogy még mindig tele a mélyhűtő és már tényleg le kellene fagyasztani a friss gyümölcsöket, ezért a még meglévő készletből a következőket használtam el:
Mennyiséget jelen esetben nem írok, mert felesleges. Ez a fajta étel a mindent bele kategória indulója, tehát mindenki azt és annyit tehet bele, amiből és amennyit akar...
egy tál Bulguros egytál:
Hozzávalók:
- hagyma
- paradicsom
- kukorica
- zöldbab
- bulgur (helyette a rizs is tökéletes)
- Pirosarany (csemege)
- Erős Pista (aki nem akarja sárkányként végezni, annak Édes Anna)
- só
- bors
- pirospaprika
- fokhagyma
- olaj
- petrezselyem
idáig volt vega, de ami most jön...
- tojás
- mangalica szalonna
- mangalica füstölt cserkészkolbász (csemege)
A hagymát aprítjuk, az olajon pirítjuk, jön rá az őrölt pirospaprika, a feldarabolt paradicsom, a kukorica, a zöldbab. Kis vízzel felöntjük, és puhára főzzük. Egy ideig fedő alatt, majd, hogy a leve is eltűnjön, fedő nélkül. Mielőtt teljesen elfő a leve, hozzáöntjük a bulgurt. Közben sózzuk, borsozzuk. A tojást, vagy tojásokat külön felütjük, felverjük és az ételre öntjük, átkeverjük és jöhet bele a Pirosarany, illetve az Erős Pista, és most kerüljön bele a fokhagyma. A végén én egy kevés gyorsan átsütött szalonna darabot vágtam hozzá és beledobtam néhány karika mangalica cserkészkolbászt, illetve beleforgattam egy kevés aprított petrezselymet.
Laktató, finom, gyors egytálétel. A bulgurral kezdünk egyre jobban összemelegedni... Roppant jól lehet társítani a zöldségekkel. Kár, hogy az illatát nem lehet érezni, és az íze is pazar.
Azt még szeretném megemlíteni, hogy borzasztóan nem egy fotogén étel...
Sok-sok kép közül ezek lettek a legjobbak. Mert egy összevisszaság az egész... Ezért elnézést!:)
eso es una imitacion de una paella cabrones yo soy valenciano maestro paellero y eso es un insultoo
VálaszTörléswww.ipion.es ---->> ons smart blog
Izgalmas! A bulgur és én nem vagyunk barátok, sajnos! :((
VálaszTörlésNézz be hozzám kérlek!
durva, hogy a paella-hoz hasonlítja Pión ezt az ételt... a külsőn kívül nem sok köze van hozzá :)
VálaszTörlésLimara, köszönöm szépen!
VálaszTörlés:DD,már tovább is küldtem!:D
Reni, nem értettem, hogy mit ír, csak a paellát, de csak szeretné, ha abban mangalica lenne... :DD
A külsön kívül tényleg nem sok, a paella is egy igen fotózhatatlan étel... Jah, az, hogy hogy talált rám, az is érdekes... :D
Én értettem :) Lényeg, hogy ez egy paella imitáció. Ő valenciai paella mester és ez a kaja paella érzést kelt :) Kb.
VálaszTörlésSzerintem nagyon klassz, engem nem érdekel, hogy fotogén-e vagy sem...:)
VálaszTörlésSzeretem a mangalicát (is...)
:D
VálaszTörlésMost már tényleg ki kell próbálnom a bulgurt...Még nem ettem...
VálaszTörlésÁááá, egy paella mester:))Nem akármilyen látogató:)szerintem elismerés akart ez lenni......