Életem első rántott karfiolja. Dacoltam a hagyományokkal, és szeletben sütöttem ki, hogy ne kelljen bőséges olajat öntenem az edénybe. Így olyan, mint egy szelet hús, vagy sajt, vagy bármi, csak a karfiolra nem hasonlít. De nem ez a lényeg, hanem, hogy finom. Volt. Megboldogult szegény feje...
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
Mennyiségeket direkt nem írtam, mert ha kisebb, ha nagyobb fej karfiolt veszünk, egyértelműen kevesebb, vagy több kell mindenből.
Kezdésként a karfiol torzsáját levágtam, és a lehető "legeslegmélyebben" kivágtam a fejből, amennyire csak lehetett. Még annyira, hogy a kis ágakat egyben tartsa.
A karfiolt bő vízben felteszem főni, és forrástól számított kb 10-12 perc alatt megfőzöm. Ne legyen puha, éppen roppanós legyen! A vizet természetesen sózzuk meg!
Ha készen van, hűtsük ki, majd jöhet a panírozás, mely a következőből áll:
Először lisztbe, majd felvert tojásba forgatom, majd legvégén zsemlemorzsába. Ha ezzel megvagyunk, egy arra alkalmas edényben olajat melegítek, majd ebben a panírozott karfiol mindkét oldalát pirosra sütöm.
Készen vagyunk.
Tálalni tartár mártással és frissen őrölt borssal tálalom.
Béke poraira :-)
VálaszTörlésUgorna csak a számba... Tartárral...
Krumplipürét kérsz hozzá????:)))
VálaszTörlésJövök én is , de én pofátlan vagyok :én rizst szeretnék kérni hozzá. Jaj még az illatét is érzem !ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Na akkor futok is!
VálaszTörlésJól néz ki, én is kérek :)
VálaszTörlésde kasa! én is kipróbálom. jó lesz majd a vega uraságnak (is).
VálaszTörlésszepyke! mail ment.
Krisztina, ne futkoss, üljék le szépen a rizshez idő kell, de már feltettem főni!
VálaszTörlés:)))
Mandy, krumplipüré, vagy rizs? :)
Kovács Micike, írtam!:))))
hm, hm. Krumplipüré :)
VálaszTörlésTartárt valaki?
VálaszTörlésSavanyúságnak, mit szóltok a savanyúkáposztához????
Tartárt természetesen!:)
VálaszTörlésAnélkül el sem tudom képzelni::))
Időm meg van !!!!!Tehát várok szépen !!!!!!!!
Nah, akkor megnyugodtam, hogy nem rohangászol valahol!:)))
VálaszTörlésCsak hozzád:)))
VálaszTörlésTetszik a módszer, mert utálom darabonként panírozni..:)
VálaszTörlésViszont imádom enni!
Jöhet bármilyen formában! Szeretem, többször is szeretném, csak lusta vagyok elkészíteni...
VálaszTörlésL.Krisztina, helyes!:))))
VálaszTörlésNapmátka, lehet, hogy erre viszont jobban kell figyelni, hogy ne törjön szét, mondjuk, kevesebb olaj is elég a sütéshez, mert egy-két centi olaj is ellepi!
Csibe, pedig nem olyan nagy meló. Megfőzni előtte este megfőztem, aztán másnap paníroztam. Mivel nálunk a rántott sajt a folytonosan visszatapsolt, ez már nem olyan gáz...:))
Ez király!!! Mármint hogy szeletelted..A rántott karfiol panírozásában azt utálom, hogy amorf-de így sokkal könnyebb!! Megvettem:))
VálaszTörlésTrinity, :)!
VálaszTörlés