2009. november 20., péntek

A rántott karfiol új ruhája...


Életem első rántott karfiolja. Dacoltam a hagyományokkal, és szeletben sütöttem ki, hogy ne kelljen bőséges olajat öntenem az edénybe. Így olyan, mint egy szelet hús, vagy sajt, vagy bármi, csak a karfiolra nem hasonlít. De nem ez a lényeg, hanem, hogy finom. Volt. Megboldogult szegény feje...

Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Mennyiségeket direkt nem írtam, mert ha kisebb, ha nagyobb fej karfiolt veszünk, egyértelműen kevesebb, vagy több kell mindenből.

Kezdésként a karfiol torzsáját levágtam, és a lehető "legeslegmélyebben" kivágtam a fejből, amennyire csak lehetett. Még annyira, hogy a kis ágakat egyben tartsa.

A karfiolt bő vízben felteszem főni, és forrástól számított kb 10-12 perc alatt megfőzöm. Ne legyen puha, éppen roppanós legyen! A vizet természetesen sózzuk meg!

Ha készen van, hűtsük ki, majd jöhet a panírozás, mely a következőből áll:

Először lisztbe, majd felvert tojásba forgatom, majd legvégén zsemlemorzsába. Ha ezzel megvagyunk, egy arra alkalmas edényben olajat melegítek, majd ebben a panírozott karfiol mindkét oldalát pirosra sütöm.

Készen vagyunk.

Tálalni tartár mártással és frissen őrölt borssal tálalom.



16 megjegyzés:

  1. Béke poraira :-)

    Ugorna csak a számba... Tartárral...

    VálaszTörlés
  2. Krumplipürét kérsz hozzá????:)))

    VálaszTörlés
  3. Jövök én is , de én pofátlan vagyok :én rizst szeretnék kérni hozzá. Jaj még az illatét is érzem !ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Na akkor futok is!

    VálaszTörlés
  4. de kasa! én is kipróbálom. jó lesz majd a vega uraságnak (is).
    szepyke! mail ment.

    VálaszTörlés
  5. Krisztina, ne futkoss, üljék le szépen a rizshez idő kell, de már feltettem főni!
    :)))


    Mandy, krumplipüré, vagy rizs? :)

    Kovács Micike, írtam!:))))

    VálaszTörlés
  6. Tartárt valaki?

    Savanyúságnak, mit szóltok a savanyúkáposztához????

    VálaszTörlés
  7. Tartárt természetesen!:)
    Anélkül el sem tudom képzelni::))
    Időm meg van !!!!!Tehát várok szépen !!!!!!!!

    VálaszTörlés
  8. Nah, akkor megnyugodtam, hogy nem rohangászol valahol!:)))

    VálaszTörlés
  9. Tetszik a módszer, mert utálom darabonként panírozni..:)
    Viszont imádom enni!

    VálaszTörlés
  10. Jöhet bármilyen formában! Szeretem, többször is szeretném, csak lusta vagyok elkészíteni...

    VálaszTörlés
  11. L.Krisztina, helyes!:))))

    Napmátka, lehet, hogy erre viszont jobban kell figyelni, hogy ne törjön szét, mondjuk, kevesebb olaj is elég a sütéshez, mert egy-két centi olaj is ellepi!

    Csibe, pedig nem olyan nagy meló. Megfőzni előtte este megfőztem, aztán másnap paníroztam. Mivel nálunk a rántott sajt a folytonosan visszatapsolt, ez már nem olyan gáz...:))

    VálaszTörlés
  12. Ez király!!! Mármint hogy szeletelted..A rántott karfiol panírozásában azt utálom, hogy amorf-de így sokkal könnyebb!! Megvettem:))

    VálaszTörlés