2009. december 10., csütörtök

Gesztenyés csók - vagy valami olyasmi...




Nah, most kedves Stahl rajongók, íme, egy Stahl Judit recept. Még valamikor az ősidőkből származik. Nem tudom, hogy ez az eredeti recept, vagy már változott benne valami, mindenesetre, nálunk ez nagy, nagy kedvenc. Az egyik "fontos" tavaly egy egész lavórnyit kapott ebből... Tegnap készült, tehát még friss, de még nem karácsonyra, csak egy igen fontos találkozóra, minek folyamán olyan dolgok kerültek megint hozzám, hogy le sem merem írni...



Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 50 dkg felengedett mirelit gesztenyemassza
  • 6 dkg liszt
  • leheletnyi Grand Marnier likőr... (felvágok, nah, ez van, egyébként kb 12 éve kaptunk egy üveggel egy bizonyos lakásavatóra, és még mindig van belőle..)

12 megjegyzés:

  1. Ez is elfogy-efelől kétségem sincs!! Nekem is van hasonló receptem és szemezünk egyenlőre....Hosszú a listám.

    VálaszTörlés
  2. Nekem meg van rengeteg gesztenyemasszám :) Azt hiszem, hogy próbát teszek ezzel!

    VálaszTörlés
  3. Jé tényleg milyen rég sütöttem:)))
    Köszi hogy emlékeztettél rá !!!

    VálaszTörlés
  4. Én is sütöttem már ilyet, fincsi volt nagyon, de nekem is formátlanok lettek, szóval lehet kanállal szaggatom következőekben.

    VálaszTörlés
  5. Engem meg az furdal piszkosul, mi lehet az a valami, amit le sem mersz írni :-)))

    VálaszTörlés
  6. csatlakozom Vikihez...
    De a gesztenyés cucc is jó nagyon!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó! Felkerült a megsütendők listájára!

    VálaszTörlés
  8. milyen dolgok kerültek hozzád?

    VálaszTörlés
  9. Trinity, volt nincs süti... Tényleg. :)))

    Lúdanyó, nem fogod megbánni, Stahl ebben nagyon jót alkotott!:)

    Krisztina, nagyon szívesen!:)))

    Kiskukta, én kinyomópisztollyal, és olyan szépek, aztán ilyen amorf izék lesznek...

    Viki, aki kíváncsi.. felteszem, csak még nincs róla kép... :)))

    Macus, hát, Te is...:)

    Tündér, tényleg nagyon jó, nagyon gyorsan köddé is lesz...:)

    Andrea, hát Te is a kiváncsi fáncsi kategória vagy?? Nahát!:))
    Felteszem, de időt kérek!:)))

    VálaszTörlés
  10. Az első tepsi kisült, laposan... a tieid szebbek. De azért finom így is, Grand Marnier nélkül is.

    VálaszTörlés
  11. Jajjj, hogy állandóan jössz valami finomsággal!

    VálaszTörlés
  12. Macus, az enyémek is laposak!
    Ez a ronda, de finom kategória!:)))

    Csibe, Te beszélsz???? Te meg még postázod is őket!:))))))

    VálaszTörlés