Egyszerű bögrés sütemény. A mák jó barátja a meggy, és én imádom így együtt mindkettőt.
Ez az a bizonyos mindent egybe sütemény. Szinte csak követni kell a hozzávalók sorrendjét, aztán megsütni, és jól megenni...
Tényleg ennyire egyszerű!
Meggyes-mákos torta
Hozzávalók:
- 33 dkg liszt
- 1/2 zacskó sütőpor
- 15 dkg cukor
- 2 teáskanál vaníliáscukor
- 1 csipet só
- 1/2 citrom reszelt héja
- 3 tojás
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1,5 dl étolaj
- 5-8 dkg mák
a tetejére:
- 1 tasak piros tortazselépor
- 2 evőkanál cukor
- 6 evőkanál meggybefőtt leve, vagy ivólé
- 40 dkg meggy (fagyasztott, vagy befőtt)
Összekeverem a lisztet, a sütőport. Jöhet bele a cukor, a vaníliás cukor, a só, és a reszelt citromhéj. Majd jönnek a tojások, a az étolaj, a joghurt és a mák. Jól elkeverjük, és egy kivajazott, lisztezett formába öntjük. (Lehet simán tepsibe is, illetve muffinformába, vagy őzgerincbe!)
A piros tortazseléport a 2 evőkanál cukrot, és a gyümölcslét elkeverjük, majd jöhet hozzá a meggy. Ezt a tészta tetejére önjük, és egy villával, megpróbáljuk a tésztába keverni, hogy minél inkább takarja a meggyet a tészta, illetve a gyümölcslé minél inkább belekeveredjen a tésztába.
Előmelegített 180 fokos sütőben (gázsütő 4-es fokozat) kb 40-45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!!!)
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Igyekezzünk minél jobban a belsejébe juttatni a tészta tetejére locsolt gyümölcsöt és gyümölcslét, mert a torta tetején maradva karammellizálódhat, és kénytelenek leszünk egyedül megenni az egészet, ha a többiek azt hiszik, hogy égett... Pedig, nem az. Csak a gyümölcslé karamellizálódott és a torta körvonalát végig megfestette.
Most én csöngetek fel,jó? Gyönyörű színe van.
VálaszTörlésA mák egészben megy bele,vagy darálva?
Nekem is van egy ilyen meggyes-mákos süti receptem és nagyon izlik a családnak.
VálaszTörlésNAGYON NAGYON FINOM ÉS GUSZTA!! Főleg azzal a karamellizált gyümölccsel a tetején...:))
Azt a leborult…..ez csodásan néz ki. Mit nem adnék egy szeletkéért. Csak vékonyan :)
VálaszTörlésJajj de guszta *___*
VálaszTörlésTegnap megkaptam unokanővéremtől a cuccokat, mégegyszer köszi szépen, nagyon szuperek ^_^ Bár anyám csak nézett a sodrófa láttán, hogy ez meg mi a fene :D
Meggy+mák=mmmmmmmm! Tudnék mit kezdeni vele... :))
VálaszTörlésSzeretem, de szeretem!!!
VálaszTörlésNézz be hozzám, vár valami!:)
VálaszTörlésPuszi
Moha, mák egészben, és olyan illata van, hogy ihaj!:)
VálaszTörlésGál Edith, így van!:)
Bianka, ebből már nincs, a család felfalta, de sütök neked!:))
Araniel, igen a sodrófa tényleg furcsa, de nagyon jó vele dolgozni, majd meglátod!:)
Egycsipet, csak óvatosan a mákkal, mert a gyermek danolni fog egész nap...:))
Chef Viki, én is!:))
Sedith, megyek már!:))
Hú de jó párosítás, én is kértem volna, de hát ha nincs...tessék gyorsan sütni még egyet....:-)
VálaszTörlésKöszönöm ;)
VálaszTörlésMennyit utaljak érte :)))
Andi, "érik", hogy megint jön hozzánk... én is alig ettem belőle...
VálaszTörlésBianka, ajándék!:)))
Az összeállításból hiányzik a mák. Sajnos figyelmetlen voltam és én is kihagytam akkor kevertem a masszába mikor már a tortaformába volt. Igy sajnos leragadt, mert a zsírt a keverés közben leszedtem a forma aljáról-oldaláról, de az íze igy is nagyon finom lett.
VálaszTörlésHuha, köszönöm, hogy szóltál, javítottam. Annak viszont örülök, hogy azért így is ízlett. :)
VálaszTörlés