2010. június 11., péntek

Pisztácia fagylalt


Van még egy kevés ILYEN a hűtőben. Nem más ez, mint tömény pisztácia. Én meg imádom a pisztáciát, és ez a rettenet hőség egyértelműen azt eredményezi, hogy próbálom magam belülről lehűteni...

És mivel lehet belülről lehűteni magunkat??? 

FAAAAAAAAAAAAGYIIIIIIIIIIIIIIIVAL!

Pisztácia fagylalt

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál ILYEN, vagy 5 dkg sótlan pisztácia porrá őrölve
  • 2 dl cukrozatlan sűrített tej
  • cukor ízlés szerinti mennyiségben

A pisztáciát, amennyiben mag formájában van, egy száraz serpenyőben folyamatos rázás mellett pirítsuk át, majd daráljuk le, vagy törjük porrá egy mozsárban.
Az így kapott port, keverjük el a sűrített tejjel, majd ízlésünknek megfelelően adagoljuk hozzá a cukrot. Keverjük el, és melegítsük, de fel is forralhatjuk. (Ha mégis lenne otthon ILYEN, akkor azt keverjük el a sűrített tejjel, és máris mehet a gépbe, vagy a mélyhűtőbe.) Hűtsük vissza, majd vagy a fagylaltgéppel kevertessük fagylalttá, vagy egy jól záródó dobozban tegyük a mélyhűtőbe, ahonnan fél óránként vegyük ki, keverjük át. 



A pisztácia magában is mennyei eledel, semmi felesleges dolgot nem kell hozzá adni, így magában is Isteni!


A mélyhűtőből előbányászott fagylaltot melegvízbe mártott kanállal a legkönnyebb adagolni. Így lehet ilyen szép gombócokat formázni a fagylaltból!


Mindenképpen ajánlom, csak azt a méregdrága pisztáciát lehetne sózatlanul kapni mindenhol hozzá...

10 megjegyzés:

  1. Nyammi ez isteni lehet. Most nagyon jól jönne, mert nincs igazán légkondi :(

    VálaszTörlés
  2. Ide is jól jönne... Napok óta csodálom a fagyikat a blogokon, érik a cselekvés ideje! ;)

    VálaszTörlés
  3. Én is nagyon szeretném! ...és olyan belevaló "gezemicét" is :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon szeretem a pisztáciát. csak annyi bajom van vele, hogy erre mifelénk csak héjas, sós változat kapható. Megpucolni még csak ok, de sótlanítani... Tudom, hogy meg lehet csinálni, de majd ha nem lesz ilyen meleg :))

    VálaszTörlés
  5. A pisztáciafagyi a legjobb a világon!!!És ott szeretem enni ahol ilyen kis kanalakat adnak hozzá...

    VálaszTörlés
  6. Notte, a kanalak a törökbálinti Cora fagyaltosánál szereztem be!:))) Mindig elveszek egy-két darabot, mert olyan szépek!:)))Ugye?:)

    VálaszTörlés
  7. Isteni! Én is pisztáciarajongó vagyok, mennyei lehet(ett)!
    Szép az új blogruhád! :))

    VálaszTörlés
  8. Láááááányok, ez már a múlt, de ha valaki kér, egy adagot még tudok csinálni gyorsan...Nah? :))

    VálaszTörlés
  9. De csak ha nagyon gyorsan...! :))

    VálaszTörlés