2010. július 9., péntek

Illatos szörp rebarbarából és eperből



Tegnap mutattam a lekvárt, aminek "mellékterméke" ez a szörp.
A lekvár ITT megtekinthető.
Először eszem ágában nem volt szörpöt is készíteni, de ahogy a lekvár főtt, igen tisztességes leve lett... Ami viszont  a lekvárt tette volna nagyon folyóssá.
Ember tavaly nagyon rákapott a málnaszörpre... Ha viszont a málna finom, ez egyenesen fenséges szörp. Üdítően savanykás, illatos a vaníliától, és szinte semmit nem kellett érte tennem...
Nah, jó, azért valamit, mégis.


És, hogy hogy lett belőle szörp:

A lekvárt, a főzés befejezte előtt leszűrtem és átpasszíroztam. Az így felfogott kb egy liternyi léhez adtam kb 50 dkg cukrot, majd ezt az elegyet a lekvárfőzéshez használt lábasba öntöttem és kb egy órát forraltam. Sűrű, sötétbordó szirupot kaptam, ami szörpként, felvizezve, olyan színű, mint a képeken. Opálos, narancssárgás, és kivehetően ott úszkálnak benne a kis fekete magok, a vanília magjai. 


Apró fekete magok... A vanília apró jelei... És a szörp nyomai az edényben.


Nem édes, inkább fanyar. Dominál benne az eper, de a rebarbara is bőven érezhető. Illatos a vaníliától, egyszóval, remek darab lett. Csak kevés... Összesen 1,5 liternyi lett a végeredmény, de majd vigyázok rá, hogy legalább augusztusig kitartson...:)

6 megjegyzés:

  1. Úgy nézem, hogy ez nálunk kb. 2-3 napig (inkább 2) tartana :):)

    VálaszTörlés
  2. Oké, akkor ebből is kérek ^__^

    VálaszTörlés
  3. Van egy jó nagy poharam, hozhatom?

    VálaszTörlés
  4. Bianka, igen, tényleg az!:)))

    Vea, hát, nálunk sem sokáig lesz meg....:)

    Araniel, rendben, hozom!:)))

    Mandy, nagyon finom, tényleg!:))
    Csibe, hát, persze!:))

    VálaszTörlés