Egy recept a Kifőztük 5. számából. Azóta megjelent már a 6. szám is és már készül a 7. is!
Az újságokat a www.kifoztuk.hu oldalról lehet letölteni. Ingyenesen.
Pikáns őszibarack krémleves
Hozzávalók
- 6 dl víz
- ¼ teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
- 1,5 dl kókusztej
- 50 dkg őszibarack (pucolva, mag nélkül)
- ízlés szerinti cukor, vagy barnacukor
- 1 gerezd fokhagyma pépesítve
- 1 teáskanál kurkuma vagy curry
- őrölt bors
- chili vagy csípős paprika
A barackokat megpucoljuk. A vizet felmelegítjük, hozzáadjuk a sót és a fahéjat. Felforraljuk, majd jöhet hozzá a darabolt barack, amit puhára főzünk. Ha késznek ítéljük, jöhet bele a kókusztej, amivel szintén összerforraljuk. Botmixerrel leturmixoljuk.
A leveshez hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket. Elkeverjük, és ha kell, édesíthetjük cukorral. A tetejére törjük a chilit vagy a csípős paprikát.
A leveshez hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket. Elkeverjük, és ha kell, édesíthetjük cukorral. A tetejére törjük a chilit vagy a csípős paprikát.
Ez a leves melegen és hidegen is fogyasztható.
Kókusztej helyett készíthetjük tejszínnel is, bár a tejszín mindenképpen édesebb, mint a kókusztej. A kókusztejet házilag is elkészíthetjük, ennek a leírása ITT található.
Nagyon gusztán néz ki. Mennyire csípős, anélkül is jó?
VálaszTörlésAnélkül is jó, de csípősen, fűszeresen nagyon érdekes!:)
VálaszTörlésÚgy tűnik, ez a barackleveses posztok ideje :) . Pont Szepy féle őszib. krémlevesről írtam én is.
VálaszTörlésDe bevallom, ezt a variációt nem merném kipróbálni, és nem a fokhagyma és csili miatt, hanem a kurkumát/curryt annyira nem tudom elképzelni...Mindenestre izgalmas kis kombináció, fokhagymával és csilivel még be is vállalom :).
Szepyke!
VálaszTörlésMajd nézzél be hozzá légy szíves!
:-))
Hát tényleg pikáns :)
VálaszTörlésNem biztos, hogy vagyok ilyen bátor :)
Fú de jó. Szeretem az ilyen pikáns leveseket. Nagyon ötletes :)
VálaszTörlés