Szinte minden asztal nélkülözhetetlen alkotóeleme a paprikakrém. Elkészítése roppant egyszerű, nem igényel se főzőtudományt, se különösebb hozzáértést. Készíthetünk belőle gasztroajándékot is, egy szép csatos üvegbe adagolva remek ajándék lesz mindkettőből!
PAPRIKAKRÉM
Hozzávalók
- 1 kg kápia, vagy paradicsompaprika
- 15-20 dkg só
opcionálisan:
- csilipaprika, vagy bármilyen csípős paprika az "erős" verzióhoz
A paprikát megmossuk. A paprikák csumáját eltávolítjuk, de a magházát meghagyjuk.
A sót hozzáadjuk, majd leturmixoljuk, vagy késes aprítóban aprítjuk. (Ízlésünknek megfelelő krémességűre aprítsuk!)
A sót hozzáadjuk, majd leturmixoljuk, vagy késes aprítóban aprítjuk. (Ízlésünknek megfelelő krémességűre aprítsuk!)
Kimosott üvegekbe adagoljuk, és a hűtőben tároljuk.
Tartósításként a só tökéletesen tartósítja, de nedves dunsztolással is tartósíthatjuk.
Ha csípősre szeretnénk, ízlésünknek megfelelő csípős paprikát is adhatunk hozzá, vagy készülhet csak csípős paprikából is.
Kiváltja az édes, és a csípős, boltban kapható paprikakrémet. Nagy előnye, hogy semmilyen tartósítószert nem tartalmaz! Készülhet zöld és piros paprikát keverve is, bár a piros színe valami gyönyörűséges.
Ez a recept a Kifőztük magazin 7-es számában jelent meg. Az újság ingyenesen letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról...
Tessék menni, letölteni, mert hamarosan itt a 8-as szám is!
Ez aztán guszta! Imádom az ilyesmit! :)
VálaszTörlésNem szoktam enni, de ajándéknak egy újabb remek ötlet. Nagyon szép a színe
VálaszTörlésJól néz ki ! Ajándék ötletnek is tuti! :)
VálaszTörlésNahát! Édesanyám is így szokta csinálni! Nagyon jó a pörköltekhez!
VálaszTörlésRégen a nagymamám készített ilyent.
VálaszTörlésAmi, olyan szééééép piros:)
VálaszTörlésBianka, igen, gyönyörű, és ajándékba is pazar, kis masnival az üvegen!:)
Maryenne, igen, az, próbáld ki!:)
PocakPanna bizotny!:) Új képed van?:)
Nelli, régen okosabbak voltak az asszonyok, mint most, mindent maguknak készítettek.