Halálian egyszerű, halálian gyors, és nagyon finom!
Csőben sült borsós csirke
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
- 10 dkg liszt
- só
- 25 dkg zöldborsó (lehet mirelit és konzerv is)
- 1 csirkemell kockákra vágva
- 25-30 dkg trappista sajt
- 1-2 evőkanál olaj
- 50 dkg tészta (mindegy milyen)
A tésztát sós vízben kifőzzük, közben elkészítjük a hozzá keverendőket.
A vajat melegítjük, hozzáadjuk a lisztet, halvány színűre pirítjuk, majd apránként felöntjük a tejjel. (Ez a besamel mártás egyébként.) Csomómentesre keverjük.
Az 1-2 evőkanál olajon kicsit átpirítjuk a kockára vágott csirkemellet, majd belekeverjük a mártásba, ehhez jöhet a borsó is. Sózzuk.
A kifőtt, leszűrt tésztához keverjük a mártást a már hozzá kevert csirkével, borsóval, majd megszórjuk a lereszelt sajt felével.
Kivajazott jénaiba, vagy más, sütőbe tehető tálba öntjük, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot és 180 fokon nagyjából 35-45 percet sütjük.
Ez is amolyan hűtőtakarítás eredménye... A legjobb ételek így születnek!
Nagyon izgalmas, finom lehet
VálaszTörlésFincsi! jöhet hozzám is :)
VálaszTörlésBianka, finom bizony!:))
VálaszTörlésAmi, küüüüüüüüüüldöm!:)))