Ez a recept a Kifőztük pdf magazin 8-as számában jelent meg. Az újság letölthető az eddigi számokkal együtt a www.kifoztuk.hu oldalról!
FORRÓ TEJPUNCS
Hozzávalók 2 személyre
- 4 dl zsíros tej
- 4 evőkanál rum
- 2-4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaníliakivonat
a díszítéshez:
- őrölt fahéj vagy őrölt szerecsendió
A tejet, a cukrot és a vaníliát kimérjük, majd kavargatás mellett melegítjük. Felforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt és hozzáöntjük a rumot. Halvány rózsaszín, édes italt kapunk, amit pohárba merünk, a tetejét megszórjuk őrölt fahéjjal vagy őrölt szerecsendióval.
Ha valaki valódi rózsaszín tejpuncsra vágyik, egy-két cseppnyi piros ételfestéket is csepegtessen a tejbe. Ilyen mennyiségű rummal csak nagyon halvány színt kapunk, ennél több rumot viszont nem ajánlok hozzá, mert ezzel is éppen elég erős lesz az ital. A vaníliakivonatot vaníliás cukorral is kiválthatjuk. Illatos, forró, valódi lélekmelegítő, nagyon alkoholos ital lesz belőle.
Jó kis lélekmelegítő ezen a ködös, párás, esős napon.:-)
VálaszTörlésSzívesen megkóstolnám
VálaszTörlésIgeeen ez nagyon jól hangzik! Most főztem kis fél liter kókusztejet, úgyhogy mindenképp puncsolunk!!!
VálaszTörlésLányok most egy pohárral?:)
VálaszTörlés