Mézes-diós almáspite
a tésztához:
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál méz
- 10 dkg dió (ha lehet felezett)
- mirelit vajastészta
a töltelékhez:
- 10-15 dkg cukor
- 4 dkg fehérliszt
- 1 evőkanál fahéj
- 15-25 dkg alma (hámozva mérve)
A sütőt 180 fokra melegítjük. A cukrot, a vajat és a mézet elkeverjük és a pitesütőbe öntjük.
Erre a rétegre tesszük a diót, szépen elrendezve. A vajastésztát a diós-mézes elegyre fektetjük, a sütőtál szélénél méretre vágjuk. A töltelék hozzávalóit az alma kivételével összekeverjük, az almát vékony szeletekre vágjuk, vagy lereszeljük, majd ezeket a tésztára halmozzuk, elsimítjuk. A már meleg sütőbe tesszük, és 30-40 perc alatt megsütjük. Valójában addig kell sütnünk, amíg a tészta aranysárga lesz, de utána még az alma lehet, hogy helyenként nem puhul át teljesen. Ha tartunk ettől, az almát lereszelve halmozzuk a tésztára.
Melegen és hidegen is kitűnő.
Tejszínhabbal, vagy fagylalttal tálalható.
Úgy szeretem az ilyen sütiket.:-)
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlés