Nyár...., kánikula...., faaaaaaaaaaagyiiiiiiiiiiiiiiiiii!
Naná!
Még nem fér be a fagyasztóba a fagylalt készítéséhez szükséges tartály, ezért most még csak olyan fagyik készülnek, amikhez nem kell gép...
Ez is ilyen. És annyira egyszerű, hogy az már botrány...
Marcipánfagylalt
Hozzávalók nagyjából 4-5 gombócnyi fagylalthoz
- 8-10 dkg marcipánmassza
- 2 dl cukrozatlan sűrített tej
- 1 dl felvert tejszínhab
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- esetleg még + cukor ha nem elég édes...
A marcipánmasszát kisebb darabokra vágjuk és a sűrített tejjel leturmixoljuk. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tejszínt. Kóstoljuk meg, hogy elég édes e. Ha éppen jó, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál porcukrot. Kifagyasztva sokkal kevésbé édes, mint előtte, így ha fagyit készítünk, mindig édesebbre kell készítenünk, hogy megfagyva is elég édes legyen.
Zárható edénybe öntjük és a mélyhűtőbe tesszük. Csak másnapra fagy meg teljesen, de kb 4-5 óra múlva már kanalazható. A fagyasztása közben kétszer, háromszor keverjük át a botmixerrel.
Aki szereti a marcipánt, annak kötelező.
Ebből a masszából készíthetünk mákos, marcipános fagylaltot, ha ehhez a mennyiséghez 1 evőkanál darált mákot keverünk.
Nagyon guszta, sajnos én a múlt heti fagyizás után olyan torokfájást kaptam, hogy egy hétig nyomtam az ágyat.:)
VálaszTörlésHmmmmmmmm!!!
VálaszTörlésKati, jaj, Te szegény, gyorsan gyógyulj meg!!!
VálaszTörlésPocak Panna, naná, hogy hmmmmmmmmm!:)