Ez a recept a Kifőztük 2011/4. számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, természetesen, ahogy eddig is, most is ingyenesen.
Mogyorókrémes keksz
Hozzávalók
a tésztához:
- 18 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 60 dkg liszt
- 1/2 teáskanál só
a töltelékhez:
- mogyorókrém
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd nagyjából fél órára a hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen a vaj.
Két sütőpapír között kinyújtjuk a pihentetett tésztát. Eltávolítjuk a felső sütőpapírt, és kekszmintázó hengerrel mintázzuk, vagy annak híján derelyevágóval a kívánt nagyságúra és formájúra daraboljuk a tésztát.
Sütőpapírra vagy szilikonlapra helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütjük a formákat.
A tepsiben hagyjuk őket kihűlni, majd két-két darab közé mogyorókrémet kenünk.
A mogyorókrém készítése ITT található.
Csodásan néz ki
VálaszTörlésKöszönöm!:)
VálaszTörlés