A zsúrok egyik nagy kedvence lehet ez a tömény, cukros édesség, amelyet akár a gyerekek is elkészíthetnek maguknak. Konyhatechnikai jártasság nélkül is hozzáfoghatnak, mert a „nyalókák” kinézetén egyáltalán nem ront, ha például kicsit sűrűbbre sikerül a csokoládé. Mennyisége létszámtól, igénytől függ. A kisebb és a nagyobb gyerekekre, vagy akár az esetleges felnőtt fogyasztókra gondolva többféle méretben is készülhet.
Ez a recept a Kifőztük 2011/8. számában jelent meg. Az újság letölthető az oldalról a www.kifoztuk.hu oldalról.
Hozzávalók
- egyforma darabokra vágott pillecukrok
- csokoládé
- vaj
a hempergetéshez:
- kókuszreszelék
- színes szórócukor
- reszelt, darált dió/mandula/mogyoró
Pálcikára tűzzük az egyformára darabolt pillecukrot. Ha több darab kerül egymás mellé, akkor szinte a pillecukor tetejéig szúrjuk a pálcát.
Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Ahol a pillecukorba szúrtuk a pálcát, ott pár cseppnyi csokoládéval rögzítjük, így megakadályozzuk a csúszkálását.
A pálcikánál fogva előbb az olvasztott csokoládéba, majd a már előre odakészített kókuszreszelékbe vagy szórócukorba forgatjuk a pillecukrokat. (Az utóbbit el is hagyhatjuk.)
A külsejére kerülhet csokoládéreszelék, esetleg kicsi darabokra vágott aszalt gyümölcs. Felnőtteknek készíthetjük aprított rózsaborsba vagy szintén aprított csilibe forgatva.
Köszönet Csibének a képekért!:)
De jópofák!!! Köszi az ötletet! Vittem!
VálaszTörlésNagyon ötletes! Gyerekek biztos örülnek az ilyen édességnek!
VálaszTörlésHogy csinálod a henger alakú pillecukrot? :-O
VálaszTörlésKreatív konyha, én köszönöm!:)
VálaszTörlésÉva, igen, örültek neki!:)
Linyah, pogácsaszaggatóval!:)
Wow! :)
VálaszTörlésKöszi, erre nem gondoltam! :)
Linyah, a bolti egyébként eleve ilyen forma!
VálaszTörlésTudom én, hogy a bolti ilyen, de gondoltam, hogy ez házilag lett így előállítva. És tényleg :)
VálaszTörlésLinyah, lehetne bármilyen formájú, de ezt a legkönnyebb csokoládéba forgatni...:)
VálaszTörlés