Rohan az idő... már szeptember van, én meg úgy el vagyok úszva mindennel, hogy egy olyan receptet posztolok, amiben eper van... Remek. A mentségem annyi, hogy nincs időm, mert annyi minden van most körülöttem, hogy amikor néha-néha átgondolom, hogy holnap mit is kell csinálnom, abba már a gondolattól elfáradok.
Az elmúlt két hetet szívesen kihagytam volna, mert bár eddig szerettem költözködni, ez a rohammenet egyáltalán nem jött jól, sőt, utáltam, utálom az egészet. Pestiesen szólva, lógott a belünk, annyit dolgoztunk, ráadásul mindezt a legnagyobb kánikulában. Bár, az egyik kedvenc hobbim, hogy be nem áll a szám, esténként már mukkanni sem tudtam, annyira el voltam fáradva.
Bármilyen egyszerű is ez a muffin és bármilyen finom is, mert az, még egy ilyet sem voltam képes összehozni ebben az időszakban. A kávén kívül nem sok minden készült a konyhámban, vagy ha igen, hát az maximum valamilyen bolti péksütemény vajjal, felvágottal való felturbózása volt.
Remélhetőleg lassan visszatérek a megszokott csapásvonalra, azaz lesz időm a blogra, lesz időm, energiám főzni, fel tudom emelni a kezeimet, hogy írni tudjak, mert a múlt héten még az is necces volt.
Ez a muffin tehát a Kifőztük 2011/6. számában jelent meg, az újságot bárki letöltheti a www.kifoztuk.hu oldalról.
Most állítólag már kicsit hűvösebb lesz, így be lehet gyújtani a sütőt és nem számít majd népellenes tevékenységnek a lakás hőfokát akár egy fokkal is emelni egy ilyen süteményért.
REBARBARÁS-EPRES MUFFIN
Hozzávalók
- 25 dkg rebarbara
- 1,5 dl tejszín
- 1 tojás
- 6 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
a tetejére:
- tejszínhab
- eper vagy bármilyen gyümölcs
Megmossuk és apró darabokra vágjuk a rebarbarát. Felmelegítjük a tejszínt, hozzáadjuk a rebarbarát, a fahéjat, és az őrölt gyömbért. Pár perc alatt puhára főzzük, majd langyosra hűtjük. A langyos masszához keverjük az olvasztott vajat, a cukrot, valamint a sütőporral és a szódabikarbónával kevert lisztet. Muffinformába kanalazzuk, és 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
Megvárjuk, amíg kihűl, majd a tetejére rétegezzük a tejszínhabot és az összetört, pürésített epret. Hústű segítségével összekeverjük a tejszínt az eperrel, és tálaljuk.
A tejszínhabos réteget csak tálalás előtt kanalazzuk a muffin tetejére, különben elfolyhat a díszítés.
Az epret bármilyen gyümölcsre kicserélhetjük, amit szeretünk, vagy aminek idénye van.
Majd csak feldereng az a fény abban a bizonyos alagútban. A muffin egyébként nagyon tetszik. :)))
VálaszTörlésJó kis muffin ez, Még ha az epernek nincs is szezonja, bár én úgy emlékszem,h a folyton érő eperből most még lesz a piacokon.
VálaszTörlésPetra, ha nem más, majd jön a vonat... az is valami..:))))
VálaszTörlésJdudar, nem vagyok nagy epres... ezt a fontosak ették és mivel pürésítve volt, átpasszíroztam, így mag se jutott bele...:))))
Igazán finom lehet
VálaszTörlésJó ez a receot szezonon kivül is, majd eltesszük tavaszra, vagy veszünk folytonérő epret :)
VálaszTörlésPihenj szepyke, mert leállni sem érdemes :):)
Bianka, igen az! Volt..:)
VálaszTörlésViki, értettem, próbálok!:)))