Kókuszfüggőknek...
Mondtam már, hogy feltaláltam a kókusztejszínt, mármint a házilag elkészíthető kókusztejszínt? Nem mondtam? Pedig, feltaláltam. Természetesen ez is, mint minden ilyesmi a véletlen műve volt...
Olyan ez a pite, mintha sütne a nap, nem? Napsárga a kukoricadarától, rajta a fehér krém. Szerintem roppant megnyerő a kis ééééééééédes....:)
Kókuszkrémes pite kókusztejszínnel
Hozzávalók 22 cm-es formához
a tésztához:
- 15 dkg kristálycukor vagy barna cukor
- 2 tojás
- 1,2 dl ananászlé
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- csipet só
- 12 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 8 dkg kukoricadara
- 1,3 dl olaj
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2-4 dkg barna cukor
- 4 dl sűrű kókusztej
- 2-4 evőkanál porcukor
- 2 zacskó tejszínízű habpor (90 g)
- 1 zacskó habfixáló (10 g, elhagyható)
- 5 dkg kókuszreszelék
180 fokra melegítjük a sütőt.
Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd a felsorolás sorrendjében hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kivajazzuk a pitesütőt, beleöntjük a tésztát, és megszórjuk a barna cukorral.
Kb. 15-20 percig sütjük a 180 fokos sütőben. (Tűpróba!) Hagyjuk kihűlni.
Kb. 15-20 percig sütjük a 180 fokos sütőben. (Tűpróba!) Hagyjuk kihűlni.
Amíg sül, elkészítjük a krém hozzávalóit. A cukorral ízesítjük a kókusztejet. Vigyázzunk, ne édesítsük túl, hogy érvényesüljön a kókusz íze.
A habpor zacskóján található leírás alapján elkészítjük a kókuszhabot, csak tej helyett a kókusztejet adjuk hozzá. Keményebb, tartósabb lesz, ha használjuk a habfixálót; nélküle lágyabb marad.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Száraz, olaj nélküli serpenyőben pár pillanat alatt átpirítjuk a kókuszreszeléket.
Szeletelve, kókuszhabbal megkenve tálaljuk a pitét, majd a hab tetejére szórjuk a pirított kókuszt.
Szeletelve, kókuszhabbal megkenve tálaljuk a pitét, majd a hab tetejére szórjuk a pirított kókuszt.
Ananászsziruppal meglocsolva is tálalhatjuk. Ehhez 1/2 dl ananászlét addig forraljunk 5 dkg cukorral, míg el nem éri a kívánt sűrűséget. Villával szurkáljuk meg a pite tetejét, és öntsük rá a szirupot. Így magában is szaftos süteményt kapunk. Természetesen erre is rétegezhetjük a kókuszos habot.
Felső kép a "sima" kókuszos... alsó kép, csokoládészósszal meglocsolva...hát... boldogsághormon a köbön...:)
Felső kép a "sima" kókuszos... alsó kép, csokoládészósszal meglocsolva...hát... boldogsághormon a köbön...:)
Csodás látvány! Az íz is ezt 100%-ra veszem. A kókusztejszín jól hangzik. Le kéne védetned. ;)))
VálaszTörlésGondoltam rá...:)))) De inkább közzé tettem, hogy más is ehessen ilyen pazar kis cuccot!:) Köszönöm Petra!:)
VálaszTörlésEzt nagyon jókor tetted fel! Pont most kaptam pár doboz remek kókusztejet. Ez a tortácska lehet hogy nálunk is elkészül.... de szerintem nálad érdemes kókusz ügyben nézelődni, ugye?! Köszönöm a receptet.
VálaszTörlésÁÁÁ ez félelmetesen izgalmas :)
VálaszTörlésSzepy! "Kókuszfüggőknek" Jelentkezem!!! Ez valami őrülten jól néz ki, a receptről nem is beszélve, zseni vagy, ki fogom próbálni a habot!!! :)
VálaszTörlésHuh ezt szerintem nekem találtad ki! Imádom :) Felkerült az elkészítendők listájára a top 3 -ba :)))))))
VálaszTörlésFú most utállak, hogy te ilyeneket eszel én meg nem :P
VálaszTörlésCsodás!
Jézusom Szepyke, ez annyira jól néz ki, szinte érzem a kókusz ízét a számban, nagyon finom lehetett, és az, hogy kókuszhab, hát rögtön enyhült kicsit az őszi depresszióm, mert egyébként nincs kedvem az ég világon semmihez, de ehhez a sütihez lenne, csak neki kéne állni, majd megpróbálom:-)))
VálaszTörlésKöszönöm, kedvesek vagytok!:)
VálaszTörlésPróbáljátok ki, mert eszméletlen finom!:)