Úúúúúúúúúúúúszom. Arra nincs időm, hogy feltöltsem a blogra azokat a recepteket, amik már ezer éve ücsörögnek a gépen... Úszom... Jól látszik abból is, hogy ez a recept a Kifőztük 2011/12. számában jelent meg, azaz valamikor novemberben készült...
Az újságból azóta megjelent már a januári is, és már gőzerővel készül a februári szám is. Ha valaki nem tudná, hogy mi is az a Kifőztük, kattintson ide és nézze meg...
Ez az étel meg jó. Finom és nagy előnye, hogy kb. annyi idő alatt elkészül, amennyi idő alatt kifőzzük hozzá a tésztát.
Kelkáposztás csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 vöröshagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 15-20 dkg húsos szalonna
- 1 egész filézett csirkemell
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- só
- bors
- 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított rozmaring
- 2 dl tejszín
- pár szelet lila hagyma
a tálaláshoz:
- főtt rizs vagy főtt tészta, esetleg főtt vagy sült krumpli
Szeleteljük és az olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, amelyet addig sütünk, amíg ki nem sül belőle az összes zsír. Amikor a szalonna elkészült, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet. Fehéredéséig sütjük a húst, majd hozzákeverjük a felszeletelt, megmosott káposztát is. Felöntjük 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal.
Fedő alatt puhára főzzük, majd amikor elfőtte a vizet, hozzákeverjük a tejszínt, és beleszórjuk a karikára vágott lila hagymát.
Pár perc alatt összeforraljuk, azután tálaljuk.
Egyszerűen remek!!! Ezt ki is fogom próbálni hamarosan. Köszönöm.
VálaszTörlésNagyon érdekes kombináció!
VálaszTörlésÉrdekes, de nagyon finom is!:)
VálaszTörlés