Színes, édes, könnyű elkészíteni, finom. Ennnnnnyyyyyyi. Nem kell neki több ajánlás. Ennél az ételnél a köreten van a hangsúly. Bármilyen maradék sült vagy főtt húst adhatunk mellé, amelyet pillanatok alatt átforgatunk a fűszeres mézben, így teljesen új ételt kapunk. Ez a recept a Kifőztük 2012/1. számában jelent meg. Az újság regisztráció után letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.
KAKUKKFÜVES CSIRKE ZÖLDSÉGKÖRETTEL
Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagyobb sárgarépa
- 15-20 kelbimbó
- 10-15 dkg Maroni hámozott egész gesztenye
- 1 fej lila hagyma
- 2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- só
- bors
- 25-30 dkg csirkemellfilé
Megtisztítjuk
a sárgarépát és a hagymát. A többi zöldséggel együtt megmossuk őket. Keresztben
bevágjuk a kelbimbó alját, negyedeljük a lila hagymát. A kelbimbóval és a gesztenyével körülbelül megegyező nagyságú darabokra vágjuk a sárgarépát.
Mély lábasban vizet melegítünk. Amikor forr, a hagyma kivételével beletesszük a
zöldséget, és addig főzzük őket, amíg meg nem puhul. (Nem főzzük túl: inkább
ress legyen, mint puha.) Amikor megfőtt, leszűrjük.
Felmelegítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, kissé átpároljuk, hozzáadjuk a
mézet és a kakukkfüvet. A méz olvadásáig melegítjük, majd hozzáadjuk a többi zöldséget.
Sózzuk, borsozzuk, jól átforgatjuk, majd kiszedjük az edényből. A visszamaradt
szafton átpároljuk a vékony csíkokra vágott húst, megpirítjuk, és a zöldséggel együtt tálaljuk.
Maroni termékekről egyéb információ: http://maroni.hu/
Hű, ez nagyon jó ötlet! Szép, színes... Ki is próbálom. Köszönöm szépen!
VálaszTörlésNagyon guszta ez a zöldség köret a húsi mellett.
VálaszTörlés