2009. július 15., szerda

A puncs fagylalt

A fotózhatatlan... Mert nem látszik a színe, mert nem hűtöttem be a tálkát, így ahogy kivettem a mélyhűtőből gyönyörűen olvadni is kezdett...

Tulajdonképpen nem látszik, hogy rózsaszín a színe, és nem látszik, hogy valójában mennyire finom is lett.

Aki akkor volt gyerek, amikor én (nem fogom megmondani, hogy az mikor volt!), és emlékszik, a puncsos Leo fagyira, az most tegye fel a kezét.

Ez a fagyi, az a fagyi. A színe kicsit halványabb, egy picit talán édesebb, de az a puncs íz, ami annak a fagyinak volt, és soha többé semminek, nah, ez ebben a fagyiban most itt van megint!

Hozzávalók:
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl sűrített tej (ez pont egy flakon, és az enyém cukrozott volt)
  • 0,5 dl puncs szörp
  • 1,5 dl tej
Sejtettem, hogy ez sem az a nagyon könnyen megdermedő típus lesz, mert nincs benne semmi olyan, amitől krémes állaga lenne eleve, de azért összekevertem a hozzávalókat, és itt sajnos nem volt idő a visszahűtésre, azonnal a mélyhűtőből elővett és már kavargató fagylaltgépbe öntöttem. 50 perc után már krémes, sűrű volt, de még nem volt jó az állaga. Kiszedtem, megint a muffinformába adagoltam és ment a mélyhűtőbe. Két óra múlva már ilyen állaga volt, mint a képeken. Sajnos nem tudtam tovább várni, mert nagyon, nagyon, nagyon muszáj volt megkóstolni...

Hát, kivettem a mélyhűtőből kanalaztam, fényképeztem, és jól megettem.

Ebből az adagból is 7 muffinforma lett tele.


A puncs szörpöt is lefényképeztem, ha valaki be akarja szerezni. Tudom, teljesen műanyag, vagyis gondolom, hogy az, de én imádom a puncsot, mint ízt és ez a szörp... szóval, ez olyan. Anno azért vettem, mert hideg tejjel akartam inni, most tökéletes lesz majd a fagyikba is!


12 megjegyzés:

  1. Jelentkezem Leo ügyileg:DDD
    Igaz, én a csokira esküdtem anno:)))

    Igen, vannak nehezen fotózható ételek-ez van.Tapasztaltam...Ha akarod, megmutatom a rém ronda színű szintén főzött cseresznyefagyimat. Ahhoz képest a Tiéd szépségdíjas...És az íz a lényeg!!!

    VálaszTörlés
  2. Én is beállok a korosodók táborába. Már nem annyira voltam kisgyerek, amikor a Leo volt a FAGYI! :)

    Hiszek neked Szepyke! Ne is törödj semmivel, az a lényeg, hogy finom és a tiéd! :)

    VálaszTörlés
  3. Igen,igen, az a lényeg! És tényleg olyan, mint régen a Leo volt.

    VálaszTörlés
  4. van egy ötletem ha krémeset akarsz bele, verd habbá a tejszínt és tegyél bele egy mokkáskanálnyi zselatinport feloldva.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, lehet, hogy kipróbálom, bár a zselatint elhagynám, a felvert hab szerintem elég lesz.

    VálaszTörlés
  6. Én is vállalom a Leo korszakot! Mekkora királyság volt!

    Na ha olyan, akkor ezt megkóstolnám :-)))

    VálaszTörlés
  7. Szepyke, kedves! Megosztanád azt is, hogy hol vetted a szörpöt hozzá? Köszönöm, Piroska

    VálaszTörlés
  8. http://www.turmix.capry.hu/

    Itt vettem. Vettem kókusz, vanília, csoki ízben és kaptam ajándékba egy málnát is.

    Viki, küldtem, odaért? Gyorsan egyed, mert olvad!:D

    VálaszTörlés
  9. Szepyke!
    Látom nagyon belelendültél a fagylaltkészítésbe!!!
    73-as évjárat lévén én is Leo-n nőttem fel. Puncsot is imádtam.

    VálaszTörlés
  10. Renata, igen, bele. De ma jön a barackom, mától indul a baracklekvár projekt, a fagyi most háttérbe szorul kicsit...

    VálaszTörlés
  11. Hogy én a puncsot mennyire imádom! Leo, ahhhaaa, ismerem ;)

    VálaszTörlés
  12. Pálcikás Leo, rózsaszín színű zacskóban, a csokis Leo barna zacskóban. A strandon, ahova gyerekkoromban jártam, volt egy nagy hűtőláda, derékig bele kellett hajolni, hogy kikotorjam a puncsfagyit belőle!:DD

    VálaszTörlés