2009. július 24., péntek

Ricottával töltött csirkemell zöldség körettel


Semmi extra, csak egy gyors vacsora.

Hozzávalók:
  • 1 db kicsontozott csirkemell
  • 3-4 répa
  • 1 csomag újhagyma
  • 25 dkg ricotta
  • pár szelet kolbász
  • 1 db tojás
  • bors
  • olaj

A csirkemellet kettévágom, és a két fél mellbe "nyitok" egy zsebet. Természetesen megmostam előtte!
Sózom, borsozom, és kevés olajon megpirítom mindkét oldalukat.
Összekeverem a ricottát az újhagyma fehér részével, amit felkarikáztam, teszek hozzá egy pár szelet vékony kolbászkarikát, belekeverek egy tojást, és beletöltöm a csirkemellekben vágott "zsebbe". Egy erre alkalmas edénybe teszem, mellé dobom a megpucolt, megmosott, felaprított répát és az újhagyma felaprított zöld szárát, ha maradt a ricottás egyvelegből, akkor azt a zöldségre halmozom. Meglocsolom a sütés után megmaradt olajjal, amiben pirult, lefedem és beteszem a középmeleg sütőbe kb 30-45 percre. Ha késznek ítélem, leveszem az alufóliát, amivel befedtem és kicsit pirítom. Tálaláskor meglocsoltam fűszeres olajjal.


Olyan illata van... Pedig nincs benne semmi extra. Sem extra fűszer, sem semmi extra hozzávaló. A ricottát kiválthatjuk tehéntúróval, is!



Ez az étel tökéletes a 90 napos fehérjenapján! És iszonyat finom!

Még valamit meg kell jegyeznem. Olvasgattam sok-sok blogon, hogy a természetes fényben készült képek a legszebbek. Hát, ezek itt természetes fényben készültek... Szerintem én maradok a mesterségesnél, mert ezek a képek nekem azt igazolják, hogy nálam az jobb, illetve béna vagyok, és abban jobb képeket csinálok. Már persze a saját szintemen...

10 megjegyzés:

  1. Általában a semmi extra kaják a legfinomabbak!

    Azt meghiszem, milyen illata lehetett...

    Csak nem diétázol? :-o

    VálaszTörlés
  2. Nem, csak ezt találtam a hűtőben...:D

    VálaszTörlés
  3. SzepyKe, próbálgatni kell a gépen a beállításokat. Csinálj sorozatot, és írd fel, melyik képet milyen beállításokkal készítetted. Így lehet megtanulni fotózni.
    És az élességre is figyelni kell.

    VálaszTörlés
  4. igen, próbálgasd a manuális beállításokat. és valóban természetes fénynél készülnek az igazán szép fotók, ugyanis akkor adja vissza az eredeti színüket. már ígértem egyszer egy fotós bejegyzést a blogomon, egyszer talán rászánom magam :) hátha tudok valakinek segíteni majd vele :)

    VálaszTörlés
  5. Duende köszönöm, megpróbálom, bár ezen a gépen sokat nem lehet állítani, de megnézem majd...
    Makró az ok, de a többi...

    Reni, a természetes fénnyel az a baj, hogy az nálam olyan "hülye" helyeken van, ahol meg nem megoldható a fotó, de dolgozom rajta...

    Ezek a képek az ablak előtt készültek, szerintem a kora reggeli nap nem tett nekik jót. Délután már nem ennyire éles a fény, majd megpróbálom, ahogy mondtátok! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Hát ha ilyen finomakat csinálsz a csirkéből, akkor nem is szekállak a halammal ...
    Isteni lehet... :-)))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszik a recept, felkerült a listámra!

    VálaszTörlés
  8. Hu, azért "receptnek" én nem mondanám, de tényleg finom lett. Köszönöm lányok!:D

    VálaszTörlés
  9. Ez a semmi extra, ez nagyon finom!!!!

    VálaszTörlés