2009. augusztus 13., csütörtök

Bundáskenyér


Bundáskenyér.
Hozzávalói kb 5 szelethez:
  • 5 szelet kenyér, ha lehet, másnapos, nem részeg, inkább nem friss...
  • 4 tojás
  • 2-3 dl olaj

A tojásokat feltöröm, és egy villával felverem, mint ahogy a rántottához tenném. Az olajat melegítem. A kenyereket a tojásban megforgatom, majd az olajban kisütöm.
Készen is vagyunk.

Tehetünk rá reszelt sajtot, tejfölt, ketchupot, és ahogy Suzi szereti, juharszirupot, fahéjas porcukorral.

Bekerülési költsége: kb 200,- Ft ami két felnőtt bőséges reggelije, vagy ebédje, ha túl későn kelnek...

A fotóval kapcsolatban jegyezném meg, hogy holnap lecserélem egy jobbra, csak ma ez a szerencsétlen darab úszta meg a reggelit, így ez lett fotózva.

12 megjegyzés:

  1. Mi inkább vacsorára esszük, reszelt sajt, felvágott, tea. Finom!

    VálaszTörlés
  2. nyuszifül és vízitorma2009. augusztus 13. 13:54

    Én néha csak az egyik oldalát "tojásozom", a másik pirítós jelleget kap így sütéskor, amire lehet töménytelen mennyiségű fokhagymát kenni.

    VálaszTörlés
  3. Kevesebb tojásból is lehet készíteni és különösen finom ízt ad neki, ha a kétnapos kenyérszeletet, mielőtt a felvert tojásba forgatnád, tejbe mártod. Csak vigyázz, ne áztasd el!

    VálaszTörlés
  4. Wise Lady, vacsorára sem rossz,sőt!

    nyuszifül és vízitorma, a fokhagymából a legjobb a sok, vagy a rengeteg!

    Alíz, így még nem próbáltam, de holnap kipróbálom így!

    :)

    VálaszTörlés
  5. De szeretem a bundáskenyeret én is:)) Most,hogy itt olvastam ez le mai vacsink. Köszi az ötletet:DD

    VálaszTörlés
  6. Párom szereti, mert szívesen eszik tojásos dolgokat. Én kevésbé. Néha azért jólesik. Viszont kizárt dolog, hogy édesen megkóstoljam!:)

    VálaszTörlés
  7. Én édesen is kóstoltam:)) Bár 99%-ban sósan esszük, de igazolom, hogy fahéjasan is isteni finom!!!

    VálaszTörlés
  8. Na, ma este megszólal a fiam: olyan régen ettünk már bundáskenyeret! Pedig nem is olvas téged :D Úgyhogy ez volt a vacsi.
    Gondolatátvitel?

    VálaszTörlés
  9. Hát, bevallom, édesen több, mint furcsa...
    De ez lehet, hogy csak megszokás, mert nekem a bundáskenyér sós étel.
    De én a grízestésztát édesen eszem, a nagymamám sósan ette. Lehet, ha úgy szoktam volna meg... de nem úgy szoktam meg, tehát, tényleg furcsa!

    DebiGabi, ez csak természetes. :))

    VálaszTörlés
  10. Sosem gondoltam, hogy a són kívül mást is tehetnék rá :) Érdekes.

    VálaszTörlés
  11. Nyaralás után ez volt az első reggelink, már nagyon ráéheztem :-))

    Szigorúan sósan természetesen. Bár vannak elvetemültek, akik a káposztás tésztát pl. mézzel eszik...

    VálaszTörlés
  12. Én a legjobban sajttal és tejföllel szeretem. De magában is megeszem. :)

    VálaszTörlés