2009. november 30., hétfő

Petrezselyem fokhagymás olajban - VKF XXX.



Ez itt kérem a petrezselyem üvegbe zárva. Vettem öt csokor petrezselymet, jól megmostam, majd teljesen leszárítottam. A leveleket a szárakról lecsipkedtem. Ez volt a leghosszabb tennivaló vele.
A levélkéket késes robotgépbe szórtam (helyette a turmix is tökéletes, vagy a botmixer), kb egy dl olíva olajat öntöttem rá, megsóztam, borsoztam, és mellé raktam három gerezd fokhagymát. A géppel teljesen apróra apríttattam, majd jól kimosott üvegbe töltöttem. A tetejére kb egy centinyi olajat öntöttem.



Ajándékba adva, tehetünk bele diót, parmezánt reszelve, esetleg pirított fenyőmagot.



Nem mondom, hogy túl "szapora". A képen látható adag kb 5 csomag fehérrépáról lett levágva.


7 megjegyzés:

  1. Imádom a petrezselymet.
    Én ebből szoktam csinálni, hamis pestot:)

    VálaszTörlés
  2. Valóban nem szapora-tapasztaltam-de fokhagymásan valami isteni!! A lányomnál kenterbe veri a pestot!!!

    VálaszTörlés
  3. Kicsit azért meglepődtem, hogy egy bokornyi petrezselyemből ennyi lett...:))))

    VálaszTörlés
  4. Viszont egy kiskanálnyi is elég az ételbe belőle, mert intenzíven tömény.

    Szepyke, én már nem tudok annyit kommentelni, amennyit te posztolsz :D
    Valami pörgetőszert vettél be? :D

    VálaszTörlés
  5. Wise Lady, még nem...
    Csak reggel iszom egy bögre kávét.. 5 decis bögréből... Jó, mondjuk ebből majdnem az egész tej...

    Imádom ezt az időszakot!:))))

    VálaszTörlés
  6. Miért nem jelent meg,amit írtam?
    Isteni intenzív lehet.:-))
    Szerintem a szarvasok hoztak energiát,tuti:-))
    Nem baj,majd visszamenőleg olvasunk. Mi meg belőled merítünk energyt:-))

    VálaszTörlés
  7. Andi, a szarvasok, nah igen!:))))))

    VálaszTörlés