2010. február 13., szombat

Borzas


Halál egyszerű, és elképesztően finom étel. 
Hívják Mátrai borzasnak, és simán Borzasnak is. 

Lustaságból a körete mirelit sültkrumpli volt, hát igen, kicsit sok a dolog, kevés az idő, ilyenkor jól jön egy kis krumplipucolás nélküli sültkrumpli, aminek nagy előnye, hogy a sütőben sül, így nekünk csak a hússal van dolgunk.

Borzas
Hozzávalók:
  • hús, jelen esetben pulykamell, kb 40 dkg (négy normál szelet)
  • 25-30 dkg krumpli
  • 1 tojás
  • liszt
  • olaj
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • bors
A krumplit lereszeljük, és állni hagyjuk. Közben a húst kicsit megcsapkodjuk, sózzuk, borsozzuk. A krumplit kinyomkodjuk, a tojással, és egy-két evőkanál liszttel összekeverjük. A húst a krumplis masszába forgatjuk és bő olajban kisütjük. 

Készen vagyunk.

Tálaláskor  reszelt sajttal megszórjuk, esetleg tejföllel meglocsolhatjuk, amibe fokhagymát reszeltünk. 



Olyan az íze, mintha krumplislángost ennénk, és ha a tejföl fokhagymás a tetején, hát, pazar egy étel!

Ropogós a bundája, a sajt ráolvad a tetejére... Imádom!


A sültkrumplival kapcsolatban... Nekem mindig van ilyen a mélyhűtőben. Remek akciók keretében lehet megvásárolni, néha még a nyers krumpli áránál nem is sokkal drágább... A Lidl-en kapható egy olyan változat, ami olyan vékonyra van szelve, mint az a bizonyos Mc Donald's-os, és sütőben megsütve (olajszag nélkül) egy kis fokhagymás tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva egy gyors éhségcsökkentő étel lehet. 




7 megjegyzés:

  1. DE régen csináltam! pedig nagyon szeretjük. Nem szoktunk (eddig) sajtot tenni a tetejére:)

    VálaszTörlés
  2. Hmmm.
    Jöhet két szelet, ma még nem ettem semmit:)))

    VálaszTörlés
  3. Én sem ettem-receptet vittem-köszi!!!

    VálaszTörlés
  4. 4 szelet? Ennyit együltő helyemben... :D
    És sok-sok tejföl, sok-sok sajt...

    VálaszTörlés
  5. Még nem ettem borzast :) biztosan finom....ha tojás helyett kefirt használunk, máris kész a prószás husi :)

    VálaszTörlés
  6. Mandy, de még milyen nyami!:)

    Kata, én is imádom, és tejfölt is tegyél rá, egy az egyben, mintha lángost ennél!:)

    DebiGabi, még ma sem? Most kérsz?:))

    Trinity, helyes, tessék elkészíteni!:)

    Egycsipet, látom tudod mi a dörgés...:))

    Csibe, nah, olyat meg én nem ettem...:)

    VálaszTörlés