Ez egy nagyon egyszerű, de pont ezért nagyszerű édesség, amit most egy felbontott befőtt maradék meggyével dúsítottam.
Tejespite
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 7 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 1 evőkanál vaj
- porcukor a szóráshoz
A lisztből a tejjel, a sóval, cukorral a tojásokat is beledolgozva, palacsinta sűrűségű masszát keverünk. Egy arra alkalmas edényt kivajazunk, és a tésztát vastagon beleöntjük. Forró sütőben aranybarnára sütjük. Kivesszük, és darabokra vágjuk.
Ez lenne az alaprecept.
Viszont volt egy kevés maradék meggy befőtt, amivel nem tudtam mit kezdeni az ide-oda pakolgatáson kívül, így lecsöpögtettem és ment a tésztába, majd ezzel együtt sütöttem ki. Sütési idő nagyban függ a sütő tudásától, minimum fél órára készüljünk!
Ez lenne az alaprecept.
Viszont volt egy kevés maradék meggy befőtt, amivel nem tudtam mit kezdeni az ide-oda pakolgatáson kívül, így lecsöpögtettem és ment a tésztába, majd ezzel együtt sütöttem ki. Sütési idő nagyban függ a sütő tudásától, minimum fél órára készüljünk!
Ilyen helyesen megemelkedik, de mint minden ilyen felfújt, össze is zuhan egy pár pillanattal a sütőből kikerülése után.
Ha simán, meggy nélkül sütjük, remek kísérője egy kis sárgabaracklekvár, amit néhány helyen "feljavítanak" egy kis barackpálinkával is...
Porcukor feltétlenül kell a tetejére! Remek desszert. Kis semmiség, mégis nagyon feldobja az étkezésék végét!
Jujj, de ott van! Integetek! :)))
VálaszTörlésHú de megenném, úgy szeretem....ki is fogom próbálni!!!
VálaszTörlésKöszike!!!
Azt a mindenit! Nagyon finom lehet. Már régóta tervezem, ezt elloptam, na nem úgy ;)
VálaszTörlésDe jól néz ki! megennék most egy adagot belőle, nem is egyet, kettőt, na jó inkább legyen három.
VálaszTörlésEgycsipet, ez az édesség egy csoda! palacsinta, vastag, krémes tészta! Isteni!
VálaszTörlésAndi, liszt helyett mi mehet bele, hogy Te is meg tudd enni???
Bianka, a baracklekváros verziót csináld meg, az ááááááááááállat!:)))
Demyke, esetleg négyet? :))))Emeletesen, egymásra pakolva, akkor nem látszik, hogy mennyi az annyi...:)))
Fú ezt mindig is ki akartam próbálni. Nagyon guszta ^_^
VálaszTörlésOk köszi hétvégén el is készítem, viszont rég jártál felém :)???
VálaszTörlésAraniel, és nagyon finom is!
VálaszTörlésBianka, nagyon régen jártam mindenhol, mert egyszerűen semmi időm. Holnap jelenik meg a "ne mondd ki a nevét" és még annyi, de annyi munka van vele, de holnaptól megint megyek mindenhova, és annyira rosszul is érzem magam miatta egyébként..:(
Ú, még mielőtt lemaradnék, én is kérnék szépen!!!
VálaszTörlésNa egye fene, akkor 4 adagot lestoppolnék! :)
VálaszTörlésIgazad van, én meg tűkön ülök mi lehet az a valami :))))
VálaszTörlésezt előkészíteni kábé 5 perc volt, a többi munkát meg a sütő végezte el. nem volt vaníliás cukrom, így fahéj ment bele, és csak fél adagot készítettem, de így is jelentős mennyiség lett.
VálaszTörlésbaracklekvárral eszem, nagyon jó!! :)
csak sajnáltam, mikor összeplöttyedt a tészta! :( de hát ez a sorsa...
Drága Csibe, szárazon, vagy szaftosan kéred, ha érted, hogy mire gondolok???:)))))
VálaszTörlésDemyke, természetesen hozom már!:))
Bianka, én meg már aludni sem alszom... :)))
Christaylor, igen, ez az, ez a jó benne!:))) Baracklekvárral! Tökéletes párosítás! :) Jah, nézd meg az utolsó képet, 10 cm magas, aztán egy lapos csík...:)))))
Ó, még választhatok is :) szaftosan ha lehet :))
VálaszTörlés