2010. május 28., péntek

Megkínálhatlak? Grillezett sajt dióval, szilvalekvárral... Tálalva!


Az a jó ebben a sajtban, hogy elérhető áron lehet kapni, (kb 1400,- Ft/kg)  nagyon könnyű elkészíteni, és Isteni eledel! 

Nem más ez, mint egy szép szelet Anikó sajt, azaz egészen pontosan Mizo Anikó füstölt sajt, és még az is szerepel rajta, hogy grillezésre is kiváló!

Nem szoktam, vagy csak ritkán ennyire reklámozni valamit, de ami jó, az jó, és ez még annál is több, kitűnő!

Én nem nagyon tudok otthon grillezni, mert se teraszom, se kertem, de van egy vaslapom, vagy valami hasonlóm, és azon ez remekül elkészíthető! Két-három perc alatt elkészül, és nem tudom eleget hangsúlyozni, hogy Isteni eledel!

A sajtokhoz megszokott, hogy lekvárt kínálnak, általában áfonyalekvárt. Nekem ilyen nem volt otthon, de van remek saját befőzésű szilvalekvár (ITT), ami tökéletes volt hozzá.

Jah, és hogy el ne felejtsem, a sajt-dió-lekvár háromszög... hát, pazar!



Az elkészítése nagyon egyszerű, akár dióval, akár csak natúrban sütjük. Ha dióval készül, a diót előbb szórjuk a serpenyőbe, vagy a vaslapra, piruljon jól át, adja ki az értékes, illatos olajat magából... majd erre jöhet a sajt. Mindkét oldalát átpirítom, nem baj, ha a dió beleragad, sőt, az sem baj, ha egy kicsit odapirul, mert ájulás finom!

Ha vendégeket várunk, ez egy tuti befutó, mint előétel, sőt, mint főétel is megállja a helyét némi salátával kiegészítve.

Tálaláskor adjunk hozzá lekvárt, valamilyen savanykás fajtát, és ha tehetjük, kínáljunk hozzá bort, bár azt nem tudom, hogy milyen illik hozzá... 


Gomolya sajtot is remekül lehet grillezni, erről nemrégiben Lekvároskukta írt. ITT



És akkor, megkínálhatlak? :)


25 megjegyzés:

  1. Megbeszéltük!! :))
    Nyitom az ablakot... :)
    Kösziiii

    VálaszTörlés
  2. Megkívántam!!! És nekem még van egy kicsi saját főzésű áfonyalekvárom... szívesen felajánlom a szilva mellé.
    Ezt a sajtot tuti kipróbálom!

    VálaszTörlés
  3. Gál Edith, küldöm!:))))

    Horimarika, mindenképpen próbáld ki, mert nagyon finom! És ok, jöhet a lekvár!:)))

    VálaszTörlés
  4. Ó de szívesen ennék belőle..jajj de jó is lenne, de most diétáznom kell(egész éjjel kergettem a rókákat :( )

    VálaszTörlés
  5. Araniel?? A porcelán Istenségnél töltötted az éjszakát? Calici nálad is, vagy csak valami lightosabb változat?

    VálaszTörlés
  6. Hahóóóó, itt vagyok! Ha többet nem is, egy falatkát kééérek! A hétvégén grilleztünk, és volt Anikó füstölt sajt is :) nem maradhat el!

    VálaszTörlés
  7. Igeeeen sajt és grillezett és nyammmiiii :))))
    Alig várom, hogy a kerti grillezésnek itt legyen az ideje :)
    Köszi a tippet! Nemsokára jönnek majd vendégek esküvői meghívót átadni, azt hiszem ez a befutó előétel ;)
    Amúgy nagypapám szerint idén nagyon kevés lesz a dió :( Nekünk haaaatalmas dió fánk van, annyit ad, hogy télen anyu minden héten zserbót süt dupla adag dióval :) De sajnos úgy néz ki idén kb semmi nincs rajta :(

    VálaszTörlés
  8. JUHÉ, hát hogy ne. Jöhet ha kérhetek :)

    VálaszTörlés
  9. Tyűha! Naná! Én adom hozzá a bort! Ebben a melegben (legalábbis nálunk ragyogó napsütés van), valami könnyűt, hideget, fehéret! ;) Utána persze kávé - naná!
    (Ha szereted, estefelé viszont-vendégellek egy kis hortobágyi palacsintával!)

    VálaszTörlés
  10. Máris repítheted, ebéd előtt vagyok még...

    VálaszTörlés
  11. Ha maradt még,én is jelentkeznék egy falatért.
    Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  12. Köszi én kérek! Rohanok is a boltba...vagy inkább hozzád!:-)

    VálaszTörlés
  13. Csibe, amikor megjelent, kb két éve, hetekig ettem, mert nem bírtam betelni vele, és végre, én is meg tudtam csinálni, nem folyt el a serpenyőben...

    Livi, anyám... a címben eddig egy t-vel szerepelt, hogy grillezett.. remek... a sajt mellett magamat is égetem!:)))

    Bianka, küüüüüüüüüüüüüldöm! :)

    Padparadsa, bort? Milyen bor illik hozzá? Hortobágyi palacsinta?? Viccelsz? Ne szólj másnak, megyek!:))))

    Kata, repüüüüüüüüüüüüüüül!:))

    Gina, maradt, maradt, gyere, jut mindenkinek!:)

    Andi, hát, szerintem gyorsabb a bolt, de megpróbálhatjuk...:)

    VálaszTörlés
  14. Én is kitárom az ablakom, jöhet, mert ez isteni lehet!

    VálaszTörlés
  15. Szepyke: gyomorrontás szerűség :(

    VálaszTörlés
  16. Én is jelentkeznék egy szeletkére! A camambert-áfonya páros nagy kedvencem, de szerintem ez a trió felülmúlja! A hétvégén mi is kipróbáljuk!

    VálaszTörlés
  17. Uhh, nagyon jól néz ki, ezt én is kipróbálom, csak dió nélkül...:)

    VálaszTörlés
  18. Liza, azonnal küldöm!:)))

    Araniel, te szegény, akkor gyógyulj!

    Melinda, azért azt se felejtsük el, remek páros az is!:)

    Fini, hát hol voltál eddig???:)

    VálaszTörlés
  19. Jó,hogy felhívtad erre a figyelmet,én nem tudtam,hogy lehet grillezni és általában elég drágák a grillsajtok. Nekem egyik legnagyobb élményem az volt,amikor vettem Lengyelországba faragott juhsajtot grillen megsütöttem és áfonyalekvárral ettük.

    VálaszTörlés
  20. Köszi, elfogadom :))
    Nagyon guszta lett Szepy!
    Ki fogom próbálni már ezt az Anikó sajtot is.

    (Aranyos vagy, hogy linkeltél, köszönöm :))

    VálaszTörlés
  21. Ja, még valami...mennyire van füstölt íze??? Olyan kellemesen?

    VálaszTörlés
  22. Réka, mindenképpen próbáld ki, mert nagyon finom, és nagyon nagy pirospont neki, hogy simán, serpenyőben is elkészíthető!:)

    Lekvároskukta, akkor küldöm!:) Nem olyan erős az íze, mint a karavánnak, nagyon finom szerintem!:) Jah, és természetes, hogy linkeltelek, mert a gomolya a másik szerelem...:))))

    VálaszTörlés
  23. Nagyon jó ötlet! Mennyeien néz ki! Megéheztem...

    VálaszTörlés