Nyár van, vagy mi a szösz... Ha nyár, akkor fagyi. Minden mennyiségben, és szinte bármilyen jöhet, csak apró magok ne legyenek benne...:)
Nem vagyok valami nagy gyümölcsös... Az eperrel is csak idén barátkoztunk össze, így nem csoda, hogy volt otthon egy darab alma, ami már éppen az enyészet útjára indult...
Meg kellett menteni. Fagyi lett belőle. Fahéjas almafagylalt, amolyan almáspite utóérzés...:)
Fahéjas almafagylalt
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 2-3 evőkanál porcukor
- 1 dl cukrozatlan sűrített tej
- 1 db alma
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál vanília kivonat (el is hagyható, vagy cseréljük vaníliás cukorra)
A tejszínt a cukorral habbá vertem. Nem teljesen kemény habbá, de már legyen tartása. Az almát megpucoltam, lereszeltem, és a sűrített tejjel leturmixoltam. Ment bele a fahéj, majd ezt a masszát összekevertem a felvert tejszínnel, és a már kavargató fagylaltgépbe öntöttem.
A gép kb. 15 perc alatt készre kavarta. Remek darab lett!
Nagyon hülyén hangzik, de a fényképekhez kölcsön kértem két szem almát... Nah, igen. Ez van.
Remek fagylaltokat találni Egycsipetnél, Mohánál, Mandynél, Tündérnél, Felhőlány, DebiGabinál, Csibénél.
Ejnye, nem szeretni a gyümölcsöket ;)-rosszkislány ;).
VálaszTörlésEzt a fagyit viszont nagyon nagyon szívesen megkóstolnám! Írtó jól néz ki! :)
Szerintem is isteni lehet, és nagyon tetszik, hogy kölcsönalmával dolgoztál. Kérem szépen több gyümölcsöt enni, mert egészséges, bár az a finom, ami nem egészséges. Én is így vagyok ezzel, nálam azért gyümi jöhet ezerrel
VálaszTörlésAmi, nem szeretem... ez van, de ebből nagyon szívesen küldök!:))
VálaszTörlésBianka, nah igen.. Volt is egy mondás, hogy ami jó az életben, az vagy illegális, vagy hízlal...:D
De jó! Almafronton hasonlóan "nagybani" fogyasztó vagyok, éves szinten kb. 6 szem alma... És pánikszerűen készül belőlük valami, amikor már mindennek mondható csak szépnek nem...
VálaszTörlésTélen, ősszel valami pite, ez lesz a nyári mentőrecept! És már fagyigépem is van... :)))
...lemaradt, mert már megint sietek... Köszönöm, hogy belinkeltél... :)
VálaszTörlésAkkor most belehúzok a fagyireceptek feltöltésébe! :))
Ügyes!Jó ötlet! (Én is gondolkodtam valami hasonló fagyin:)))
VálaszTörlés....és köszi:)Igyekszem újabbakat is feltenni...
VálaszTörlésFú, én imádom a fahéjas-almás fagyit. De mostanában ilyet sehol nem látok :(
VálaszTörlésKapok egy gombóckával? ^_^
Szepyke :))))) Ez a kölcsön alma dolog nagyon jó!!!
VálaszTörlésA recept különleges, én még soha nem ettem alma ízben fagyit.
Tetszik, és biztosan nagyon finom!...a listámon nálam szerepel almás-fahéjas fagyi, de még egy kicsit várat magára.
VálaszTörlésÉs megint gondoltál rám :)) köszi!!!
Felhőlány, akkor mi ketten ellenénk egy év alatt egy kiló almával...:))))
VálaszTörlésTündér, láttam, hogy már meg is indult a szezon nálad is!:)))
Araniel, gyere, akár többel is. Azóta van friss jegeskávé, grillázs, gyömbéres rebarbara, és meggy... Nah, melyiket szeretnéd?:DD
Thrini, jah, kölcsön kellett kérnem.. azért, hogy rajta legyen a képen, biztos nem veszek, hogy aztán kidobhassam..:))) És nagyon finom a fahéjas alma, tényleg olyan, mint az almáspite. Mondjuk, lehet, hogy a plusz vanília miatt is...:)
Csibe drága, még jó, hogy gondoltam rád!:) Ha már arra nincs időm, hogy kommentelni járjak, legelább gondolok rád, rátok!:) Majd mutasd a fagyidat, addig egylebből!:)))
Oh, most nézem, köszönöm a reklámot :)
VálaszTörlésKedves szepyke!
VálaszTörlésÉn is elkészítettem ezt a fagyit és nekünk is nagyon ízlett, így kitettem a blogomra.
Olvastam a blog alján a feltételeket, a recepten nem változtattam, viszont a kép az saját készítésű így azt tettem ki, de forrásként a megjelöltem a Te oldaladat link formájában. Remélem jó így, ha nem kérlek tudatsd velem.
Egyébként nagyon finomakat készítesz, csak gratulálni tudok, már ki is néztem a következő fagyit, ami a Kókuszfagyi lesz.
Üdvözlettel: Angéla
Angéla, örülök, hogy ízlett, és tökéletes, ahogy linkeltél! A képet egyértelmű, hogy a sajátodat tetted fel!:) És a kókuszfagyi, nah, igen... próbáld majd ki a banánost, mert állítólag az a legjobb, bár én azt nem szeretem.... (Jaj, és a héten készült még három féle, igyekszem feltölteni őket, míg van annyira "meleg", hogy fagyizni lehessen!:)
VálaszTörlésHmm, alma és fahéj... nálam nyerő párosítás, imádom mindkettőt! :)) Ráadásul fagyiban, úgyhogy ezt mindenképp elkészítem!
VálaszTörlésTetszenek a receptjeid! :)
Flóra, bizony, nyerő párosítás!:)
VálaszTörlésKöszönöm, amit írtál!:)
Tegnap végre megcsináltam, és isteni finom lett! Az eddig készült fagyik közül ez viszi a pálmát. :D Szóval, köszi a receptet!
VálaszTörlésNézz be hozzám, vár rád egy meglepetés!
Flóra, örülök, hogy ízlett, és máris megyek hozzád! Köszönöm!:))
VálaszTörlésSzia Szepy!
VálaszTörlésmegcsináltam ezt a fagyit, fincsi lett nagyon, csak annyit szeretnék kérdezni hogy Te milyen tejszínt használsz a fagyikhoz? én most dobozos oké-t használtam, de az összecsomósodott verés közben.
köszi előre is! :)
Ági
Szia Ágica! 30 %-os Millit szoktam venni, az 1 litereset, mert egyszerre több fagyit csinálok, így elosztom a felvert tejszínt. A tejszín felverésnek egy titka van, nagyon hidegnek kell lennie a tejszínnek, amikor a gépbe teszed. Én legalábbis géppel verem fel a tejszínt. A leglassabb fokozaton kell elkezdeni, és aztán lassan, fokozatosan kell feljebb kapcsolni. Ha összecsomósodott, ne dobd ki, verd tovább, és a végén vajat kapsz, illetve savót. A vajat elhasználhatod, mint házi vajat, a savót kenyérhez használhatod víz helyett, vagy levesekhez, vagy bármihez amihez jó ez a kicsit savanykás íz.
VálaszTörlésköszi Szepy a gyors választ :). akkor az volt a baj, hogy nem hűtöttem be előtte, pedig rémlett, hogy be kellene, csak annyira ettem volna már a fagyit.. :D
VálaszTörlésrendszeres olvasód vagyok egyébként, csak eddig még nem kommenteltem, de nagyon szeretem az oldalad, szupi receptjeid vannak!! :)
Ágica, akkor tényleg ez lehetett a gond...
VálaszTörlésés nagyon köszönöm amit írtál, igazán kedves vagy!:)))
Köszönöm!