Nem hinném, hogy pont a Winnetou filmek egyik alapkelléke lenne, sokkal inkább egy általam elképzelt valami, ami egyszerre édes, keserű, savanyú és nem kicsit csípős is...
Garantáltan meglepő élmény megkóstolni.
Tüzesvíz
Hozzávalók
- 1 liter tiszta alkohol (gyógyszertári) vagy vodka
- 1 lime héja, leve és húsa
- 3 mandarin kifacsart leve és húsa
- 30 dkg szárított áfonya
- 2-3 babérlevél
- 5-7 szegfűszeg
- 15 dkg barnacukor (majd kóstolni, és édesíteni, ha szükséges)
opcionálisan:
- üvegenként egy-egy darab csili paprika
a sziruphoz:
- 2 evőkanálnyi darabos fahéj
- 1 dl cukor
- 1 dl víz
Mivel a tiszta alkohol 99 %-os, így négyszeresére hígítjuk, azaz négy liter vizet öntünk hozzá. Ha vodkával készítjük, azt csak kétszeresére hígítsuk, azaz a vodka mennyiségének kétszeresét adjuk hozzá vízből.
A kihűlt szirupot összekeverjük az alkohollal, majd hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot a vörösáfonyát, a lime vékonyra vágott héját, levét, húsát, illetve a mandarin kifacsart levét és húsát.
Egy-két napig állni hagyjuk, majd leszűrjük és üvegekbe töltjük.
Ha valóban "tüzesre" készítjük, minden üvegbe tegyünk egy darab csilit, vagy valamilyen csípős paprikát.
Behűtve kínáljuk, és figyeljük az arcokat...
Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!
VálaszTörlésKöszönöm és Neked is békés, boldog karácsonyt!:)
VálaszTörlés