Nem hinném, hogy pont a Winnetou filmek egyik alapkelléke lenne, sokkal inkább egy általam elképzelt valami, ami egyszerre édes, keserű, savanyú és nem kicsit csípős is...
Garantáltan meglepő élmény megkóstolni.
Tüzesvíz
Hozzávalók
- 1 liter tiszta alkohol (gyógyszertári) vagy vodka
- 1 lime héja, leve és húsa
- 3 mandarin kifacsart leve és húsa
- 30 dkg szárított áfonya
- 2-3 babérlevél
- 5-7 szegfűszeg
- 15 dkg barnacukor (majd kóstolni, és édesíteni, ha szükséges)
opcionálisan:
- üvegenként egy-egy darab csili paprika
a sziruphoz:
- 2 evőkanálnyi darabos fahéj
- 1 dl cukor
- 1 dl víz
Mivel a tiszta alkohol 99 %-os, így négyszeresére hígítjuk, azaz négy liter vizet öntünk hozzá. Ha vodkával készítjük, azt csak kétszeresére hígítsuk, azaz a vodka mennyiségének kétszeresét adjuk hozzá vízből.
A kihűlt szirupot összekeverjük az alkohollal, majd hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot a vörösáfonyát, a lime vékonyra vágott héját, levét, húsát, illetve a mandarin kifacsart levét és húsát.
Egy-két napig állni hagyjuk, majd leszűrjük és üvegekbe töltjük.
Ha valóban "tüzesre" készítjük, minden üvegbe tegyünk egy darab csilit, vagy valamilyen csípős paprikát.
Behűtve kínáljuk, és figyeljük az arcokat...
2 megjegyzés:
Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!
Köszönöm és Neked is békés, boldog karácsonyt!:)
Megjegyzés küldése