Ezek a receptek a Kifőztük 2011/1. számában jelentek meg. Tessék megnézni, mert számtalan receptet találni benne például a fánkokról is... Bele lehet lapozni például ITT is.
Letölteni a www.kifoztuk.hu olalról lehet!
Az első képen az alsó gofri a kelt tésztából készült, reszelt citromhéjjal, mákkal "dúsított " változat... Aki szereti a mákot, próbálja ki, mert naaaaaaagyon finom!
Kókuszfüggőknek kötelező a tésztába nagy adag kókuszreszeléket is szórni! Olyan finom a meleg gofri a tésztába sült kókusszal, hogy el sem tudjátok addig képzelni, míg ki nem próbáljátok! Utána némi csokoládészósz, és maga a Kánaán...:)))
GOFRI KEVERT TÉSZTÁBÓL
Hozzávalók kb. 15-20 darabhoz
· 12 dkg vaj vagy margarin
· 20 dkg cukor
· 4 tojássárgája
· 50 dkg finomliszt
· 2 kávéskanál sütőpor
· 6 dl tej
· 4 tojásfehérje
· 2 evőkanál vaníliás cukor
· csipet só
A tojásfehérjét a sóval habbá verjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a tejet és a vaníliás cukrot. Amikor ezzel készen vagyunk, óvatosan belekavarjuk a felvert fehérjehabot. Nagyjából fél óra pihentetés után süthetjük is a gofrit az arra alkalmas sütőben.
GOFRI KELT TÉSZTÁBÓL
Hozzávalók kb. 15 darabhoz
· 40 dkg finomliszt
· 1,3 dl langyos tej
· 3,5 dkg élesztő
· 2 egész tojás + 2 tojássárgája
· csipet só
· 1 evőkanál vaníliás cukor
· 20 dkg olvasztott vaj vagy margarin
· 25 dkg cukor
A hozzávalókat a vaj és a cukor kivételével összegyúrjuk, majd minimum fél órát pihentetjük. Ha megkelt, hozzáadjuk az olvasztott vajat és ezt is belegyúrjuk a tésztába. Sütés előtt gombócokat formázunk belőle, amiket előbb megforgatunk a cukorban, kicsit átgyúrjuk, majd a gofrisütőben megsütjük. A sütőlapot elég az első adag előtt megkenni olajjal, mert a tészta elég vajat tartalmaz.
Ezt a tésztát kisütve, jól becsomagolva a hűtőben is tárolhatjuk, majd felhasználás előtt a mikróban pár másodperc alatt újramelegíthetjük. Nagy előnye, hogy sokáig friss marad, nem szárad ki olyan könnyen, mint a kevert tésztás változat. Egyenként, jól becsomagolva le is fagyasztható, majd kiolvadás után a mikróban újramelegíthető.
És egy "közeli" a gesztenyekrémes-tejszínhabosról... ha jól látom, még a fogam lenyomata is látszik...:)) Ez az én kedvenc párosításom... Általában a két fülem közötti terület tiszta tejszínhab, ha éppen ilyet eszem...
Gofrival kapcsolatban már írtam a blogon, ITT.
Mákimádó vagyok,szóval tuti kipróbálom :D
VálaszTörlésRég jártam erre,nagyon szép lett a blogod :-) Ígérem mostmár többet jövök!!!
Hajnal, kedves vagy, köszönöm!:) Igyekszem!:)) És gyere, gyere!:))))
VálaszTörlésNincs gofri sütőm, pedig most hogy ennék
VálaszTörlésPont a napokban gondoltam rá, hogy a hétvégén kellene sütni.:-)
VálaszTörlésŇyamiiiii !
VálaszTörlésDe rég sütöttem már gofrit, ideje lenne! :
:) Mindig jókat alkotsz! ez is nagyon tetszik! Ma sem ettem még semmit, mert ennyi eszem van, hogy így jövök ide és akkor hangosan korog a gyomrom. A Szepy Smile nagyon tetszik!
VálaszTörlésBianka, pedig érdemes venni egyet!:)
VálaszTörlésNelli, akkor hajrá!:)))
Szemirámisz, majd küldjél:)
Réka, nekem is tetszik a "nagyképű" szepy smiley...:))
Gofri forever :) Imádjuk!
VálaszTörlésJó hogy eszembe juttattad, olyan rég volt nálunk, hogy éppen ideje lenne megcsinálni :)
VálaszTörlésMajd noszogatom mán magam egy kicsit :))
Lányok, gofrit bármikor!:)
VálaszTörlés