Megfogadtam, hogy nem teszek fel többet telefonnal készült képeket... Eddig bírtam... Csak és kizárólag azért osztom meg ezt a "receptet", mert eszméletlen finom lett... Illetve, csak és kizárólag azért fényképeztem le telefonnal, hogy biztosan felkerüljön a blogra... Igen, ennyit az elvekről... Ez vagyok én... Megfogadom, aztán pikk-pakk meg is szegem a fogadalmaimat...
A kép minőségéért tehát elnézést... de vagy lefényképezem a telefonommal, vagy csak akkor tudnám megmutatni, ha megint elkészíteném... Mondjuk, szerintem jön még ez ebédre hozzám...
Az étel neve lehetne "Maradékhasznosítás" is, mert csupa húsvéti maradékból készült...
Medvehagymás-tormás tészta
Hozzávalók 1-2 adaghoz
- medvehagymalevél (ebből, ízlésünknek megfelelő mennyiségű szál..., nálam 10-12 db)
- sonka (10 dkg)
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál ecetes torma
- 1-2 evőkanál olaj
- főtt tészta
Az olajon átpirítjuk a sonkát, hozzáadjuk a megmosott és apróra darabolt medvehagymaleveleket, majd felöntjük tejszínnel és belekeverjük a tormát.
Átforgatjuk, de éppen csak annyira, hogy átmelegedjenek, majd a kifőtt tésztát hozzáadjuk a szószhoz, ezzel is átforgatjuk és már tálalhatjuk is.
Nem tévedés... se só, se bors... semmi. A sonka elég sós volt, a torma csípős.. Isteni lett!
Jó étvágyat!
(A medvehagymát helyettesíthetjük újhagymával is...)
(A medvehagymát helyettesíthetjük újhagymával is...)
Ez valami ripsz-ropszra készen van, hamar és biztos nagyon finom!
VálaszTörlésA medvehagymás az csak jó lehet! :-)
VálaszTörlésEz biztos finom, szeretem az ilyen tésztaféléket.
VálaszTörlésImádnám!:-))
VálaszTörlésNálam is az újrahasznosítás jegyében telnek a napok.:-)Medvehagymám is van a fagyasztóban.Elkészítem egyik nap.
VálaszTörlésGyors és finom, mi kell még? Nekem jöhet! :))
VálaszTörlésMegosztom veled a napi bölcsességet: a fogadalmak arra valók, hogy megszegjék őket. :DDDDD
VálaszTörlésHű de guszta
VálaszTörlésLányok, kalandra fel, van még medvehagyma!:))
VálaszTörlésCsipet...:))))))