Hát, nem ez a desszert fogja nyerni a legszebb desszert kategóriát... viszont, finom, nagyon könnyen elkészíthető... elnyeli a húsvétról maradt, vagy bármiért megmaradt kalácsot, vagy kenyeret.
Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, tálalható melegen, hidegen, tehát tuti befutó amikor az ember úgy ér haza, hogy már a lépcsőházban érzi, hogy belép és feltépi a hűtőt, mert édességet akar enni, de gyoooooooooorsan!!!
Kalácspuding
Hozzávalók
- 30-40 dkg kalács, vagy kenyér
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg fehércsokoládé
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 3-4 dl tej
A kalácsot felszeleteljük, egyik oldalukat vékonyan vajjal bekenjük. A sütőtálat (ami lehet bármi, ami bírja a sütőt... pitetál, jénai) vékonyan kivajazzuk. A kalácsokat vajas felükkel felfele a tálba rétegezzük.
A tejet összekeverjük a tojással, vaníliakivonattal, a nagyobb darabokra vágott fehér csokoládéval. és a cukorral. Jól elkeverjük, majd gőz felett (tapasztaltabbak kisláng felett) pár perc alatt összefőzzük. Amikor a krém sűrűvé válik, készen vagyunk.
A krémet a kalácsokra rétegezzük, majd 180 fokos sütőben megsütjük. Sütési idő nagyjából 20-25 perc.
Soufflé formában készítve egyszemélyes darabokat is készíthetünk belőle.
Ez nagyon ötletes, ha pld. maradék kalácsot is esetleg már szikkadt, fellehet használni és könnyen elkészíthető.
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésÉva, Bianka, köszönöm, kedvesek vagytok!:) Valóban nagyon finom és nagyon egyszerű!:)
VálaszTörlés