Ezt a salátát előételként magában, vagy frissen sült húsok mellé köretnek is fogyaszthatjuk. Lehetőség szerint minél kisebb, falatnyi krumplikat válogassunk hozzá.
Előre elkészíthető, napokig eláll a hűtőben, így nagyobb adagot készítve, napokig lehet körete egy-egy frissen kisütött hússzeletnek, vagy hideg sültnek, fasírtnak.
Ez a recept a Kifőztük 2011/6. számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, természetesen, ingyenesen.
Hideg újkrumplisaláta
Hozzávalók 2-3 főre
- 40 dkg újkrumpli
- 1 csokor újhagyma vagy 1 közepes lila hagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- 3 dl zsíros tejföl
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika (elhagyható)
Sós vízben héjastul megfőzzük a krumplit. Összekeverjük a tejfölt az olajjal, a mustárral, a fűszerekkel, azután hozzáadjuk az aprított hagymát és a langyos krumplit. Behűtjük, majd őrölt pirospaprikával megszórva tálaljuk.
Nyami-nyami! Egy finom báránysült mellé álmodtam meg ezt a köretet :) Ide vele!
VálaszTörlésNagyon finomnak hangzik. Ezt el kell készítenem. A báránysültre sem mondanék nemet. :)))
VálaszTörlésHúsokhoz, magában: bárhogy jöhet! Imádom!
VálaszTörlés