2010. november 26., péntek

ALMÁS-FAHÉJAS TEPSIS PALACSINTA



Ez a desszert előre elkészíthető, így kiválóan alkalmas vendégváráshoz. Bár egyáltalán nem hasonlít a palacsintasütőben sütött változathoz, ízre nem sok különbséget fedezhetünk fel. Ez a recept a Kifőztük 9-es számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifőztük.hu oldalról!

ALMÁS-FAHÉJAS TEPSIS PALACSINTA

Hozzávalók
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 14 dkg finomliszt
  • 2-3 alma
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • olaj

a tálaláshoz:


A tojásokat a cukorral, a tejjel és a liszttel kikeverjük. Az almákat megtisztítjuk, lereszeljük, a fahéjjal összekeverjük, majd a tésztához vegyítjük. 37x32 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezünk, amit vékonyan megkenünk olajjal, majd az almás tésztát beleöntjük. A sütőt 180 fokra kapcsoljuk, a tésztát 10-15 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
Amikor megsült, megszórjuk fahéjas porcukorral és feltekerjük.

Fogyaszthatjuk forrón, de hidegen is kitűnő.
Tálaláskor szeleteket vágunk belőle; vaníliafagylalttal, fahéjas porcukorral megszórva, illetve fahéj- vagy mandulasziruppal meglocsolva kínáljuk.

Ha az almát meggyre cseréljük, kenjük meg a kész palacsintát tejszínnel elkevert gesztenyemasszával, és tálaljuk csokoládéöntettel. Kitűnő desszert akár a karácsonyi vacsorához is!

7 megjegyzés:

  1. A betyár mindenit, micsoda finomság.

    VálaszTörlés
  2. Finom a palacsinta a fagyival.:-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyszerűen néz ki!!!

    VálaszTörlés
  4. Jaj de finom lehet!
    Egy másik blogon az előbb találtam karfiollevest, az után pont jó lenne most nekem! :))

    VálaszTörlés
  5. Sóóóhaj! Kérnék szépen!...és a fahéjjal ne spórolj :)

    VálaszTörlés
  6. Szuper! Ez nálam leves előtt és leves után JÖHET.(Kár, hogy leves evés közben nem lehet fogyasztani.)

    VálaszTörlés
  7. Ez pont nekem való!
    A fagyi tökéletes hozzá, kérek!
    Folyik a nyálam basszus... :)

    VálaszTörlés