Ez a desszert előre elkészíthető, így kiválóan alkalmas vendégváráshoz. Bár egyáltalán nem hasonlít a palacsintasütőben sütött változathoz, ízre nem sok különbséget fedezhetünk fel. Ez a recept a Kifőztük 9-es számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifőztük.hu oldalról!
ALMÁS-FAHÉJAS TEPSIS PALACSINTA
Hozzávalók
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- 14 dkg finomliszt
- 2-3 alma
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- olaj
a tálaláshoz:
- fahéjas porcukor
- mandula- vagy fahéjszirup
- vaníliafagylalt
A tojásokat a cukorral, a tejjel és a liszttel kikeverjük. Az almákat megtisztítjuk, lereszeljük, a fahéjjal összekeverjük, majd a tésztához vegyítjük. 37x32 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezünk, amit vékonyan megkenünk olajjal, majd az almás tésztát beleöntjük. A sütőt 180 fokra kapcsoljuk, a tésztát 10-15 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
Amikor megsült, megszórjuk fahéjas porcukorral és feltekerjük.
Fogyaszthatjuk forrón, de hidegen is kitűnő.
Tálaláskor szeleteket vágunk belőle; vaníliafagylalttal, fahéjas porcukorral megszórva, illetve fahéj- vagy mandulasziruppal meglocsolva kínáljuk.
Ha az almát meggyre cseréljük, kenjük meg a kész palacsintát tejszínnel elkevert gesztenyemasszával, és tálaljuk csokoládéöntettel. Kitűnő desszert akár a karácsonyi vacsorához is!
A betyár mindenit, micsoda finomság.
VálaszTörlésFinom a palacsinta a fagyival.:-)
VálaszTörlésNagyszerűen néz ki!!!
VálaszTörlésJaj de finom lehet!
VálaszTörlésEgy másik blogon az előbb találtam karfiollevest, az után pont jó lenne most nekem! :))
Sóóóhaj! Kérnék szépen!...és a fahéjjal ne spórolj :)
VálaszTörlésSzuper! Ez nálam leves előtt és leves után JÖHET.(Kár, hogy leves evés közben nem lehet fogyasztani.)
VálaszTörlésEz pont nekem való!
VálaszTörlésA fagyi tökéletes hozzá, kérek!
Folyik a nyálam basszus... :)