A chips sok gyerek és felnőtt kedvenc csemegéje. A zacskós változatok túl sok sót és olajat tartalmaznak. Ha nem sajnáljuk rá az időt, finom és egészséges chipset készíthetünk szinte minden zöldségből, amit szeretünk. Ezek a chipsek nem lesznek annyira szárazak, ropogósak, viszont jóval egészségesebbek, mint zacskóba zárt társaik. Fogyaszthatók magukban, esetleg krémlevesek betétjeként, vagy finom sajtkrémbe mártogatva.
Ez a recept a Kifőztük 9-es számában jelent meg, az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.
ZÖLDSÉG CHIPSEK MÁRTOGATÓSSAL
Hozzávalók
- cékla
- sárgarépa
- krumpli
- paszternák
- olívaolaj
- só
- 1 Camping sajt
- 2-4 evőkanál tejföl
- só
- bors
- újhagyma vagy snidling
A zöldségeket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, a zöldségeket minél szellősebben ráterítjük. Meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk sóval. Ezekkel bánjunk takarékosan, csak éppen, hogy spricceljük le, ne tocsogjon az olajban, ne álljon a sóban. A tepsit a sütőbe tesszük, a zöldségeket a legkisebb fokon többszöri átforgatás közben megsütjük. A sütési idő nagyjából két óra, eközben fél óránként ellenőrizzük, rázogassuk meg a zöldségeket, hogy a még nedves darabok is átsüljenek.
A mártogatóshoz a hozzávalókat összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és már tálalhatjuk is.
Minél tovább sütjük, annál ropogósabb chipset kapunk, de vigyázzunk rá, hogy ne égjen meg, ne száradjon ki túlzottan!
Ötletes, jó vendégváró is, finom lehet
VálaszTörlésNagyon finom és egészséges!:-)
VálaszTörlésKarácsony előtt különösen praktikus, mert nem hízlal!
VálaszTörlés