Vééééééééégre! Kaptam olyan rebarbarát, ami belül is piros!
Egyszerűen gyönyörűűűűűűű!
Ahogy daraboltam, olyan vörös levet engedett, hogy már attól olyan boldogságosan éreztem magam... Ez egy remek növény, én egyszerűen imádom és most, hogy kaptam olyat, ami belül is piros, hát egyenesen oda meg vissza vagyok...
Az első felhasználása egy gyors pite lett... de ez is a költségesebb variációkból, mert mindent tettem bele, amitől a rebarbara íze igazán ütős lehet... legalábbis számomra.
Rebarbarás pite
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csomag leveles tészta
- 4 szál rebarbara
- 4 evőkanál barna cukor
- 20 dkg darált mandula
- 1 teáskanál fahéj
- 2 centis gyömbér reszelve
- 5 szem zöld kardamom porított magjai
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- tenyérnyi pavlova porítva (elhagyható)
A rebarbarát megmosom. A levelestésztát négy egyenlő darabra vágom, majd ezeknek a nagyságához mérten a rebarbarákat méretre vágom. Egy csíknyi tésztára egy szál rebarbara jön, így a szálakat harmadolom, vastagabb szálakat negyedelem.
A rebarbarát megszórom a barna cukorral és kb. fél órára félreteszem, hogy levet engedjen.
20 perc múlva a sütőt begyújtom, 180 fokra kapcsolom. A levelestészta csíkokat egymás mellé fektetem, megkenem a rebarbara cukros levével és 10 percig elősütöm.
Míg sül, elkeverem a porított pavlovát, a fűszerekkel, a darált mandulával, és a vaníliakivonattal. A tésztát kiveszem a sütőből, rászórom a mandulás, fűszeres morzsát, majd rárétegezem a rebarbarát, és meglocsolom a rebarbarás, cukros lével.
Nagyjából 15-20 perc alatt megsütöm.
Tálaláskor megszórom porcukorral. Ha van otthon, adjunk mellé fagylaltot is!
A pavlova helyett használhatunk amarettit, vagy el is hagyhatjuk. Ha elhagynánk, mindenképpen kóstoljuk meg a morzsát, hogy elég édes e!
Én a tetejére kardamommal illatosított finom kristálycukrot szórtam, ami idővel elolvad rajta...
Mennyei lett!Imádom!
És még van belőle nagyjából másfél kiló... hogy mik jönnek még.... jaj, alig várom!:)
A recepthez használt kardamom a Fűszeráruház ajándékaként érkezett hozzám. Köszönöm a megkeresésüket, remélem, tetszik a recept, amihez az általuk használt fűszert használtam.