2011. május 4., szerda

Tojásfasírt


Ez az étel a Kifőztük 2011/4. számában jelent meg. Tökéletesen eltünteti a húsvétról megmaradt tojásokat, gyorsan elkészül és nagyon finom. Bármivel variálható, ami a tojáshoz passzol...

Mártogatósnak az olaj nélküli majonézt javaslom hozzá. Annak a receptje ITT. 


Tojásból készült előétel - tojásfasírt

Hozzávalók

az masszához:
  • 6 főtt tojás
  • 2 sárgarépa
  • 2 tojás
  • hagyma (ízlés szerinti mennyiségű és fajtájú)
  • bors
  • zsemlemorzsa

a panírozásához:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa 

a sütéshez:
  • olaj



Az alaphoz a zsemlemorzsa kivételével késes aprítóba tesszük a hozzávalókat, és pépessé daráljuk őket.
Annyi  zsemlemorzsát adagolunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.

A hozzávalókból kisebb golyókat formázunk, panírozzuk, majd forró olajban megsütjük.

Hidegen is, melegen is finom. Zöldsalátával és majonézzel tálaljuk. Bármilyen zöldséggel, hússal tovább dúsítható a hozzávalók listája. 


7 megjegyzés:

  1. Pörköltnek már hallottam a tojás elkészítését de ezt még nem ismerem.Guszta lett. Szép lett megint változtattál az oldaladon?

    VálaszTörlés
  2. Igen, új lett a fejléc, illetve, nem új, csak visszatettem... Ezzel a fejléccel indult anno a Szépségtár blog..:))

    VálaszTörlés
  3. Én viszont nagyon szerettem ezt az ételt gyerekkoromban,az egyik első amire anyukám megtanított,mivel annyira egyszerű,hogy a gyerekek is gyorsan megtanulják és nem is tudják elrontani.

    VálaszTörlés
  4. No, ilyet én még nem is ettem :(( asszem...

    VálaszTörlés
  5. Milyen egyszerű, de nagyon finom lehet!:-)

    VálaszTörlés
  6. Bianka, eddig én sem!:)

    Notte, nah, én meg azt hittem, hogy én találtam fel...:))))

    Csibe, nah, akkor neked azt mondom, hogy azért nem ettél ilyet, mert én találtam ki... bruhahaha...

    Nelli, valóban az!:)

    VálaszTörlés