Ez az étel a Kifőztük 2011/4. számában jelent meg. Tökéletesen eltünteti a húsvétról megmaradt tojásokat, gyorsan elkészül és nagyon finom. Bármivel variálható, ami a tojáshoz passzol...
Mártogatósnak az olaj nélküli majonézt javaslom hozzá. Annak a receptje ITT.
Tojásból készült előétel - tojásfasírt
Hozzávalók
az masszához:
- 6 főtt tojás
- 2 sárgarépa
- 2 tojás
- hagyma (ízlés szerinti mennyiségű és fajtájú)
- só
- bors
- zsemlemorzsa
a panírozásához:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
a sütéshez:
- olaj
Az alaphoz a zsemlemorzsa kivételével késes aprítóba tesszük a hozzávalókat, és pépessé daráljuk őket.
Annyi zsemlemorzsát adagolunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
A hozzávalókból kisebb golyókat formázunk, panírozzuk, majd forró olajban megsütjük.
Hidegen is, melegen is finom. Zöldsalátával és majonézzel tálaljuk. Bármilyen zöldséggel, hússal tovább dúsítható a hozzávalók listája.
Pörköltnek már hallottam a tojás elkészítését de ezt még nem ismerem.Guszta lett. Szép lett megint változtattál az oldaladon?
VálaszTörlésIgen, új lett a fejléc, illetve, nem új, csak visszatettem... Ezzel a fejléccel indult anno a Szépségtár blog..:))
VálaszTörlésIzgalmas, még sosem ettem
VálaszTörlésÉn viszont nagyon szerettem ezt az ételt gyerekkoromban,az egyik első amire anyukám megtanított,mivel annyira egyszerű,hogy a gyerekek is gyorsan megtanulják és nem is tudják elrontani.
VálaszTörlésNo, ilyet én még nem is ettem :(( asszem...
VálaszTörlésMilyen egyszerű, de nagyon finom lehet!:-)
VálaszTörlésBianka, eddig én sem!:)
VálaszTörlésNotte, nah, én meg azt hittem, hogy én találtam fel...:))))
Csibe, nah, akkor neked azt mondom, hogy azért nem ettél ilyet, mert én találtam ki... bruhahaha...
Nelli, valóban az!:)