Pár napja tettem fel a Túró rudi pohárkrémet, és most, hogy tombol a nyár, hoztam a fagyi változatát.
Rengeteg helyen lehet már mindenféle formát kapni, amiben fagyit lehet gyártani, azaz olyan formákat, amibe a masszát beleöntve a mélyhűtőbe téve formára fagyaszthatjuk a fagyit.
Sírva könyörgök, hogy ne költsetek méregdrága vackokra... egy jobb jégkockaformában is prímán megfagy a massza..., sőt kisebb joghurtos dobozban is... a pálcika helyett megteszi egy pici kanál, amit aztán nem dobtok ki, hanem mehet a következő fagyiba.. sőt... gondolom, mindenkinek van otthon műanyag kanala, villája... , nah az is jó hozzá.
Ez a fagyi is jégkockaformában lett fagyasztva, majd, abból kinyomva, bekentem némi olvasztott csokoládéval.. aztán lefényképeztem és hopp... már el is tűnt..
Ez a túrókrém a mélyhűtő -15 fokáról kiszedve is kb 5 perc múlva már ehető...
Tehát, kit, mi tart vissza, hogy elkészítse?
Túró rudi fagyi, Túró rudi jégkrém
Hozzávalók
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 2 dl tejszín
- 6 dkg porcukor
- 1 citrom héja reszelve
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 5-8 dkg étcsokoládé
A túróhoz keverjük a porcukrot, a citromhéjat és a tejszínt, majd botmixerrel úgy eldolgozzuk, hogy lágy krémet kapjunk.
Formába adagoljuk és a mélyhűtőben kifagyasztjuk.
Ha megfagyott, a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd a formából kinyomott túrórudakat ecsettel bekenjük vele.
Isteni lett!
Tejszín helyett próbáljátok ki sűrű kókusztejjel is!
És itt az a bizonyos Túró rudi pohárkrém is, aminek a kréme pöttyös... Hogy készült? ITT megtalálod!
A jégkockatartó így néz ki, mármint, ebben készült ez a fagyi. KATT IDE! IKEA-ban kapható, ha minden igaz, 199,- Ft-ért...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése