2012. február 15., szerda

KAKUKKFÜVES CSIRKE ZÖLDSÉGKÖRETTEL




Színes, édes, könnyű elkészíteni, finom. Ennnnnnyyyyyyi. Nem kell neki több ajánlás. Ennél az ételnél a köreten van a hangsúly. Bármilyen maradék sült vagy főtt húst adhatunk mellé, amelyet pillanatok alatt átforgatunk a fűszeres mézben, így teljesen új ételt kapunk. Ez a recept a Kifőztük 2012/1. számában jelent meg. Az újság regisztráció után letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról. 


KAKUKKFÜVES CSIRKE ZÖLDSÉGKÖRETTEL

Hozzávalók 2 személyre
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 15-20 kelbimbó
  • 10-15 dkg Maroni hámozott egész gesztenye
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • bors
  • 25-30 dkg csirkemellfilé


Megtisztítjuk a sárgarépát és a hagymát. A többi zöldséggel együtt megmossuk őket. Keresztben bevágjuk a kelbimbó alját, negyedeljük a lila hagymát. A kelbimbóval és a gesztenyével körülbelül megegyező nagyságú darabokra vágjuk a sárgarépát. Mély lábasban vizet melegítünk. Amikor forr, a hagyma kivételével beletesszük a zöldséget, és addig főzzük őket, amíg meg nem puhul. (Nem főzzük túl: inkább ress legyen, mint puha.) Amikor megfőtt, leszűrjük.
Felmelegítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, kissé átpároljuk, hozzáadjuk a mézet és a kakukkfüvet. A méz olvadásáig melegítjük, majd hozzáadjuk a többi zöldséget. Sózzuk, borsozzuk, jól átforgatjuk, majd kiszedjük az edényből. A visszamaradt szafton átpároljuk a vékony csíkokra vágott húst, megpirítjuk, és a zöldséggel együtt tálaljuk.

Maroni termékekről egyéb információ: http://maroni.hu/




2 megjegyzés:

horimarika írta...

Hű, ez nagyon jó ötlet! Szép, színes... Ki is próbálom. Köszönöm szépen!

Adél írta...

Nagyon guszta ez a zöldség köret a húsi mellett.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...