2011. június 7., kedd

SPÁRGAMÁRTOGATÓS


Kevés ennél egyszerűbb étel van..., bár a tojást túl lehet főzni, így alkalmatlanná lehet tenni a spárgával való tunkolásra, de bízzunk benne, hogy a 1,5-2 percet, ha máshogy nem megy, mindenki ki tudja számolni, csak el kell számolni 90-ig, vagy 120-ig...
Ez a "recept", bár én inkább ötletnek hívnám, megjelent a Kifőztük 2011/6. számában, ami letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, mint ahogy eddig is, most is ingyenesen. 

Még van spárga, még tessék kipróbálni, mert érdemes!

SPÁRGAMÁRTOGATÓS

Hozzávalók
  • zöld spárga
  • tojás
  • bors
  • vaj


Megmossuk a spárgát, majd annyira meghajlítjuk, hogy eltörjön. Enyhén sós, lobogó forró vízbe dobjuk a fejeket. Nagyjából 5 percig főzzük őket.

Közben szintén lobogó forró vízbe tesszük a tojást, és 1,5-2 percig főzzük. Tálaláskor tojástartóba állítjuk, levágjuk a tetejét, sózzuk, borsozzuk, apró vajdarabot teszünk rá. Ebbe mártogatva fogyasztjuk a spárgafejeket.

A spárga másik végét ne dobjuk ki, mert zöldségalapléhez kitűnően használható.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...