- 50 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 12,5 dkg reszelt sajt (én füstölt Anikót reszeltem bele)
- 1 tojás
- 1 csapott evőkanál só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 dl tejföl
- kb. 1 dl víz a gyúráshoz
Ezeket a robot összegyúrta. Kicsit pihentettem, közben megnéztem a Stahl Juditot, de még mindig a kézfejéig ért a ruhája. Ezen nem lepődtem, meg, hanem kikentem a gépet leheletnyi olajjal, és sütni kezdtem a golyókat. Én négy, sőt, volt, hogy öt golyót is tettem a gépbe. Lehet egészen halványra is sütni a lapokat, de igazán akkor jó, ha mélyebb színe van, ilyenkor ropogósra sült! Hogy ne legyen egyhangú, csináltam egy adagot szezámmaggal, szárított fokhagymával és bors-chili keverékkel is. Kurkumás is lett volna, de elfelejtődött... Amelyiket plusz ízesítettem, abba bele is gyúrtam a plusz dolgot, illetve kívülről is megszórtam vele.
Érdemes a golyókat előre "legyártani", mert gyorsan sül, így nem marad közben idő rá, illetve, hogy a gépet ne taperáljuk össze zsíros kézzel, az előre gyártott golyókat csak bele kell pakolni, majd amikor megsült, kiszedni egy fakanállal, vagy egy fa villával.
13 megjegyzés:
No, akkor szuper a sós is!!!! Jó kis ropogtatnivaló , látom, többfélét készítettél!! Gusztusosak nagyon!
Off:Itt is esik az eső:(
Itt is és még ostyasütőm sincs :(
De nagyon szépek lettek!!
Igen, jó lett. Ami jó barna, az ropogós, ami halványabb, az puhább. És tényleg megyek reklamálni. És még mindig esik, sőt, szakad...
Nagyon szép ez az ostyasütő. Évekkel ezelőtt én is nézegettem, keresgéltem, de itthon nem volt, külföldről drága lett volna hozatni. Azután mégis vettem egyet, de az hagyományos nyeles, tűzhelyre való. Néha előhúzom, de nem elég gyakran!
Most megint eszembe juttattad, köszi!
Napmátka! Nagyon egyszerű vele sütni. Szerintem még akciós a Lidl-ben. 3990,- volt, vagy 3999,-.
És tényleg remek vétel, már látom a karácsonyi édességeket, ahol a tálka is ostyából lesz! :)))
Napmátka! Nagyon egyszerű vele sütni. Szerintem még akciós a Lidl-ben. 3990,- volt, vagy 3999,-.
És tényleg remek vétel, már látom a karácsonyi édességeket, ahol a tálka is ostyából lesz! :)))
Jók lettek Szepyke!
Én is gondolkodtam több féle ízesítésen, de végül maradt a szezámmag. Majd legközelebb:)
Tündér! A fokhagymás lett a legjobb! Olyan illata van... És annyira jót tett a fokhagymának a sütés! A borsos-chilis nem lett csípős, alíg érződik az ízesítés rajta, a szezámos semmi extra, de a fokhagymás... Nah, azt próbáld ki mindenképpen, persze, ha szereted a fokhagymát!:)
Tündér! A fokhagymás lett a legjobb! Olyan illata van... És annyira jót tett a fokhagymának a sütés! A borsos-chilis nem lett csípős, alíg érződik az ízesítés rajta, a szezámos semmi extra, de a fokhagymás... Nah, azt próbáld ki mindenképpen, persze, ha szereted a fokhagymát!:)
Szepyke! A fokhagymás tényleg jó ötlet! Imádom! Nálunk bejött a szezámmagos. A hántolt szezámmagot én mindig pirítva használom, mert pirítás nélkül valóban semmi íze. A sajtos tallérnál is így használtam, nagyon jól passzolt a sajtos ízhez.A hántolatlan szezámmag pirítás nélkül is jó.
Nem hiszed el, de hihetetlen örömet szereztél a képpel. Rájöttem, hogy nekem ilyen VAN! mármint sütő. Kicsit kisebb ugyen.
Most már csak tallérra fel!!
Tündér, a fokhagymás volt a nyerő... Kicsit büdösek lettünk, de az volt a legjobb!:)
Renata! Ennek nagyon örülök, már megérte feltenni a képeket!:D
Megjegyzés küldése