Gumicukor házilag
Hozzávalók
a piros részhez:
- 2 dl eper- vagy málnalé (szörp)
- 1 csomag piros tortazselépor
a fehér részhez:
- 1 tubus cukrozott sűrített tej, tejjel 4 dl-re kiegészítve
- 2 csomag színtelen tortazselépor
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
A gyümölcslevet (szörpöt) a piros tortazseléporral a zacskón lévő előírás szerint elkészítjük.
Lapos, téglalap alakú tálcába vagy tálkába öntjük és hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.
Ha megdermedt apró kockára vágjuk.
A fehér rész elkészítésénél ugyanúgy járunk el, mint a piros esetében. Kicsit magasabb edénybe öntjük a tejes keveréket, beleszórjuk az piros zselékockákat, majd megvárjuk, amíg teljesen megszilárdul.
Tálcára borítjuk és tetszőleges alakúra daraboljuk, vagy kisebb méretű kiszúróval kiszaggatjuk.