2009. július 23., csütörtök

Karamell fagylalt - avagy a tegnapi borzadvány átalakulása...



Tegnap éjjel volt egy kisebb "baki" a konyhában. Foghatnám a melegre, meg arra, hogy fáradt voltam, meg arra, hogy ment a House és hiába ismétlés, lehet, hogy arra jobban figyeltem, de már mindegy, hogy mi történt, mert az a baki, ehhez a fagylalthoz vezetett:



A "baki" pontos leírását megtalálod, ha ide klikkelsz. A továbbiakban annyi történt, hogy az elrontott karamell pudingot, ami nem nagyon hasonlított arra, aminek lennie kellett volna, szóval, betettem éjszakára a hűtőbe, reggel még csukott szemmel kimentem a konyhába, elővettem a mélyhűtőből a fagylaltgépet, a hűtőből a pudingnak cseppet sem látszó tárgyat. Összeszereltem a gépet, bekapcsoltam, és belekanalaztam a krémes masszát. Nem viccelek, szerintem közben még aludhattam, mert később az egészre csak foszlányokban emlékeztem vissza...

Aztán úgy 30 perc kavargatás után kimértem a gépből a fagylaltot, amit gyorsan lefényképeztem, de mivel ez a nap a tegnapi folytatása, csak a telefonommal tudtam, mivel a fényképezőgépben az elemek reggelre megadták magukat.

Tehát, a képekért ismételten elnézést kérek, tudom, hogy lehetnének sokkal szebbek, sőt, de hát ez van...
Vagy a negyven fokos kánikula teszi, hogy kicsit lütyőn telnek a napjaim, vagy a kánikula okozta fejfájásom, amitől lassan szinte csak egy "csövön" látok ki a fejemből, szóval nem tudom, hogy mi, de ez van, pestiesen, így jártam...

Viszont a fagyi jó lett. Nem kicsit, nagyon. Igazi karamell fagylalt. A szokásos muffinformába adagoltam. Ez az adag kb 8 formát töltött volna meg, de mivel csak hét muffinforma állt rendelkezésre, így korán reggel már túl vagyok egy szép nagy gombócon belőle...

Öcsinek tehát karamell fagylalt lesz a mai napi meglepetése.

9 megjegyzés:

trinity írta...

Soha rosszabb kimenetelű bakit!!

Süti Bazár írta...

Na ugye. Az nem is baki, amiből ezt lehet varázsolni. Kapok egy falatkát? Vagy kettőt-hármat-né...
:-))

szepyke írta...

:D

Jasmine, kettőt, és hármat is kaphatsz. Négyet már nem, mert irigy vagyok.:DDD

Moha írta...

Szepyke ne csüggedj,csak ilyen bakijaid legyenek!
Egyébként fagyigép ügyben én leveleztem veled,nekem is érkezik a Bosch pár napon belül.
Nem benne van a hiba, kell valami főzött sűrű cucc is a fagyialapba. Én tojássárgást készítek,vagy mascarponét nyomok bele sűrítésnek.
Adrienn

szepyke írta...

Moha, gyönyörű a blogod, gratulálok hozzá és sok sikert hozzá!
:D és már nem csüggedek, mindenből ki lehet hozni valamit, és én elég nehezen adom fel!:D

Jah, és én mascarpone párti vagyok, mert a tojásfehérjéből lassan megsüthetném a legnagyobb habcsókot...
Tehát, inkább mascarpone!:D

Moha írta...

Hát nálunk sem kerül semmi a kukába, ha más nem, a falánk kutyánk eltünteti :))
Köszönöm a dícséretet,igyekszem rászolgálni!

szepyke írta...

Szerintem már rászolgáltál!:D

KryaSpirit írta...

Elkészült az első fagyim!!!!! Mangósat csináltam (ami nálad sárgabarackos), nagyon-nagyon jó lett! De hárman egyszerre megettük és nem mondom, hogy telepakoltam a fagyikelyheket. Te hogy csinálod, hogy neked sok lesz? Pontosan annyit tettem bele mindenből, mint ami a receptben szerepelt. Szerinted lehet emelni a mennyiséget? Azt hiszem veszek még egy tartályt, akkor rögtön egymás után tudok kétféle fagyit csinálni.

szepyke írta...

Nem tudom. Láttad azt a muffinformát, hogy mekkora, nah általában az tele lesz a kész fagyival, és azért kb 7x2 gombócnyi. Néha több. Nekem, ha 5 decinyi cucc megy a gépbe, abból 7 deci lesz, ahogy lehűti. Kb.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...