Mandulás puding
Hozzávalók:
- 400 ml tej
- 4 dkg étkezési keményítő (2 evőkanálnyi)
- 4-6 dkg finomra darált mandula (kb 2-3 evőkanálnyi)
- 4 dkg kristálycukor (2 evőkanálnyi)
a díszítéshez:
- szeletelt mandula, vagy darabolt mandula (amit egy serpenyőben pirítsunk át!)
- marcipán reszelve
- ha van a háznál, egy marcipán nyuszi is jól mutat rajta
A tejbe egy habverő segítségével belekeverem az étkezési keményítőt, és a finomra darált mandulát (kávédarálóval is elég megdarálni!) majd jöhet bele a cukor. Jól elkeverjük, és egy arra alkalmas edényben lassan forrásig, "köpködésig" melegítjük. Vízzel kiöblített tálkákba öntjük, és kihűtjük. Tálalásnál egy tányérra borítjuk, és díszítjük.
Készen vagyunk!
Figyelem, ez így nem túl édes. Ha valaki édesen szereti, több cukrot tegyen hozzá!
Díszítéséhez szinte bármit felhasználhatunk, ami ehető, és amit szeretünk. Illetve, amit pudinggal együtt szeretünk.
8 megjegyzés:
nagyon viccesen néz ki! mindig olyan jó ötleteid vannak, hogy én rendszeresen csak ámulni járok ide;-)
Ez nagyon cuki :)))
Imádnám, mandulás áááá finom
Húúúúúúúúúú ezt tuti megfogom csinálni! Kis linzer tésztás kosárkákban is megállja a helyét szerintem :) Köszi a receptet, mentettem!
De édes! ...no és a recept :)
Nagyon aranyos! Szép ünnepet kívánok!
Szia Szepyke!
kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!!!
Hugi
Áldott ünnepet kívánok!
Nokedlis, köszönöm, kedves vagy, de csak próbálkozom, ennyi!:)
Bianka, tényleg imádnád, nagyon jó lett!:)
Livi, bárhogy megállja a helyét!:)
Csibe, a "recept" szerintem nem recept, de sebaj...:)))
Brigitta, köszönöm és megkésve, de viszont!:))
Hugi, Neked is és köszönöm!:)
Makka, régen "láttalak", és köszönöm!
Megjegyzés küldése